Skip to content
Politică

Lista neagră a Revoluției. Grigore Cartianu: Criminalii vor fi CONDAMNAȚI!

Adevarul

Jurnalistul Grigore Cartianu, autor a cinci cărți despre evenimentele din Decembrie 1989: Sfârșitul Ceaușeștilor, Crimele Revoluției, Teroriștii printre noi, Cartea Revoluției și Misterele Revoluției din 1989, a comentat, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, anunțul făcut luni de Augustin Lazăr, potrivit căruia Dosarul Revoluției a fost trimis în judecată după 30 de ani.

„Faptul că au trecut 30 de ani nu este vina lui Lazăr și nici a actualei echipe de la Secția Militară a Parchetului General. Este vina altor echipe de procurori militari și a echipelor lui Ion Iliescu din anii 1990, Florescu și ceilalți. Este vina lui Dan Voinea, care ne-a tras o păcăleală cumplită, a făcut pe investigatorul care vrea să prindă teroriștii și criminalii în 1989, dar de fapt el a făcut un singur lucru: a îngropat dosarul cât a putut de mult.

Bravo lui Augustin Lazăr și echipei de la Parchetul Militar. Este foarte bine făcut dosarul. Este foarte vast. Să reziste în instanță, acest lucru este foarte important. Faptul că Augustin Lazăr a ținut să nu își încheie mandatul fără a fi trimis acest dosar în instanță merită apaluze. Bravo, bine că nu a lăsat neterminată treaba”, a declarat Grigore Cartianu pentru PSnews.ro.

Mai mult, jurnalistul și-a exprimat convingerea potrivit căreia cei vinovați vor ajunge să plătească într-un final.

”Eu sunt convins că vor plăti vinovații. Unii în viață și unii post-mortem, adică vor rămâne în istorie ca fiind niște criminali. Sunt convins că vom avea o sentință în acest dosar și această sentință nu poate fi decât condamnarea unor criminali: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Teodor Brateș etc. Dintre morți: Sergiu Nicolaescu, Militaru, Dan Iosif, Mihai Lupoi, George Marinescu. Vorbim aici de unii în viață, unii morți”, a conchis acesta.

Facem precizarea că declarațiile procurorului general intervin totodată în contextul în care Augustin Lazăr este în ultimele săptămâni ținta unor acuzații devastatoare, motiv pentru care ieșirea lui, pe o temă atât de importantă, poate fi catalogată ca o abatere a atenției de la dezvăluirile grele care-l vizează.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, să semneze urgent revocarea din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr, susţinând că nu se poate tolera ca „procurorii oneşti ai României să fie conduşi de un complice al regimului securisto-comunist”, după ce site-ul luju.ro a scris că Augustin Lazăr „a refuzat în două rânduri să elibereze un disident anticomunist”, Iulius Filip..

Pe de altă parte, Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis joi reverificarea procurorului general Augustin Lazăr în ceea ce priveşte calitatea de lucrător sau colaborator al securităţii comuniste, motivul fiind informaţiile şi elementele noi care au fost dezbătute în presă.

Procurorul general Augustin Lazăr a scris, vineri, pe Facebook, că respinge orice acuzaţii potrivit cărora ar fi dispus sancţionarea disciplinară a vreunei persoane condamnată penal, pe vremea când era procuror delegat la Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud. Lazăr afirmă că drama unor foşti deţinuţi politic este folosită de pentru denigrarea sa, în condiţiile în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *