Skip to content
Politică

Lista PNL la europarlamentare. Viorel Cataramă dezvăluie cine NU ar trebui să candideze EXCLUSIV

zoon-politikon

PNL nu are loc pe lista de europarlamentare şi pentru Crin Antonescu şi pentru soţia acestuia, Adina Vălean. O spune chiar preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, în cadrul unei emisiuni televizate, care a salutat o posibilă revenire a lui Crin Antonescu pe scena politică.

Citiți mai multe aici: Ludovic Orban, condiționare pentru Crin Antonescu la alegerile europarlamentare

Astfel, redacția PSnews.ro l-a contactat, marți, pe Viorel Cataramă, prim-vicepreședinte al PNL Sector 2, pentru a ne spune părerea domniei sale privind afirmațiile lui Ludovic Orban, precum și viziunea domniei sale referitoare la oamenii care ar trebui să ocupe locuri eligibile pe listele PNL, la alegerile europarlamentare. Astfel, Viorel Cataramă crede că, din păcate, PNL va avea prea puține locuri pentru prea mulți candidați.

Adina Vălean este un europarlamentar foarte bun, apreciat foarte mult de grupul PPE – asta este o certitudine, o realitate. Crin Antonescu are și el foarte multe calitățiProblema care se pune și care este esențială: sunt foarte mult candidați pe foarte puține locuri. Așa cum este realitatea azi, reflectată de sondajele de opinie, se pare că ne îndreptăm undeva spre 5, 6 europarlamentari ai PNL și există vreo 20 de solicitări care mai de care mai puternice. Deci, va fi o misiune aproape imposibilă de a mulțumi pe toată lumea. 

Din păcate, listele, și nu numai la europarlamentare, nu se fac neapărat plecând de la principiul competenței, ci după cu totul și cu totul alte criterii și atunci calitatea parlamentarilor, europarlamentarilor este destul de scăzută. Eu sper ca în PNL să aibă loc o competiție bazată pe competențe, iar candidatura să fie rezultatul competențelor. Suntem, nu-i așa, PNL. 

Dar tind să fiu de acord cu dl. Orban, teoretic, nu pot fi doi membri ai aceleiași familii pe locuri eligibile. Practic, o să vedem. Eu, personal, nu cred că dl. Crin Antonescu va candida pentru europarlamentare. Dacă va fi să candideze cineva din partea familiei, va fi dna. Vălean”, a declarat Viorel Cataramă, în exclusivitate pentru PSnews.ro.  

Întrebat care este, de fapt, realitatea internă a PNL, având în vedere că în presă apar informații pe surse care susțin un conflict între Vasile Blaga și Ludovic Orban, Viorel Cataramă spune că Vasile Blaga își dorește un loc eligibil la europarlamentare, iar miza fiind foarte mare este normal să existe conflicte.

Vă spun eu, dl. Blaga își dorește un loc eligibil la europarlamentare. Vă confirm lucrul ăsta și, până la urmă, este o cerere justificată. Acum, în PNL au fost dintotdeauna mai multe cooperative, mai mari sau mai mici. Nu știu cât de mare este tabăra lui. Blaga, dar cu siguranță și dl. Blaga aparține unei tabere. Deci, în PNL se întâmplă un lucru firesc, ca-n orice partid politic, și anume – sunt trei sau patru pe un singur loc”, a mai spus Viorel Cataramă.

De asemenea, întrebat care sunt oamenii care ar trebui să ocupe locurile eligibile ale listei PNL la alegerile europarlamentare, Cataramă face o înșiruire de nume a celor mai importanți lideri liberali, spunând că Siegfried Mureșan nu are niciun merit în PNL, iar Statutul nu îi permite o candidatură.

Vă dau o listă de persoane care ar putea ocupa cu demnitate această funcție: dl. Bușoi, dl. Blaga, dl. Gheorghe Falcă, dl. Mircea Hava, Adina Vălean, Gheorghe Flutur, dl. Buda, Emil Boc, dl. Robu, primarul orașului Călărași, Adrian Vestea, Anca Boagiu – cap de listă! Personalități ale partidului!

Dacă va fi Siegfried Mureșan, consider că va fi o greșeală. Dl. Mureșan a venit de curând în PNL și, din câte știu eu, Statutul nici nu-i permite să fie pe listă. Sigur, se poate modifica Statutul sau se poate da derogare, dar cred că sunt mulți mai mulți liberali care merită, iar dl. Mureșan n-are niciun merit în istoria și în activitatea PNL. Foarte posibil să fi venit în PNL pentru acestă candidatură, dar imoral! ”, a încheiat Viorel Cataramă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *