Skip to content
Alegeri Politică

Lista PSD începe să capete forme: cine ocupă primele poziții

Inquam Photos / Octav Ganea

Psnews.ro vă prezintă în cele ce urmează, cele mai noi informații, din interiorul Partidului Social Democrat (PSD) în privința alegerilor europarlamentare.

Recent întors din spital, liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit joi seara cu social-democrații, iar potrivit surselor noastre, principalul subiect de discuție a fost lista partidului pentru europarlamentare.

Carmen Avram, locul 2 pe lista PSD la europarlamentare

Concret: se pare că Liviu Dragnea ar fi venit cu propunerea ca Rovana Plumb, actual ministru al Fondurilor Europene să deschidă lista de europarlamentare, secondată de jurnalista Antena 3, Carmen Avram. Propunerea s-a bucurat de susținerea greilor PSD, cărora Liviu Dragnea le-ar fi prezentat și un sondaj în care cele două femei ar ocupa poziții de vârf, la mare distanță chiar de actuali europarlamentari ai PSD.

Totodată, potrivit discuțiilor avute de social-democrați joi seara, pe listă se vor mai afla Maria Grapini, Claudiu Manda, soţul Liei Olguţa Vasilescu, Victor Negrescu, fostul ministru al fondurilor europene și Cătălina Ştefănescu, pe care Liviu Dragnea a propulsat-o în Parlament în 2012. Şi Victor Negrescu, fostul ministru al fondurilor europene, va ajunge la Bruxelles.

Și Natalia Itotero se va regăsi pe lista PSD pentru europarlamentare, însă nu pe locurile eligibile. Din actuala garnitură de eurodeputaţi PSD, îşi vor păstra fotoliile la Bruxelles Dan Nica, fidel lui Dragnea, şi Ioan Mircea Pascu. Victor Boştinaru speră şi el la un nou mandat, dar prezenţa sa pe listă nu e sigură, susţin surse din partid.

Iată cum  arată ultima variantă a listei PSD pentru europarlamentare, discutată joi seara:

 

Rovana Plumb,

Carmen Avram,

Claudiu Manda,

Dan Nica,

Ioan Mircea Paşcu,

Maria Grapini,

Victor Negrescu,

Natalia Intotero, B

Bianca Gavriliţă,

Cătălina Ştefănescu,

Victor Boştinaru,

Maria Zoană,

Claudia Ţapardel

Doru Frunzulică.

Lista PSD pentru europarlamentare va fi votată luni la CEX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *