Skip to content
Politică

Lista SIPA a blocat site-ul Ministerului Justiției. Cine apare în lista vizitatorilor arhivei?

7Est.ro

Controversata arhiva a fostului serviciu de informații al Ministerului Justiției, SIPA, continuă să trezească un interes imens în rândul opiniei publice din România.

După ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a îndeplinit promisiunea de a face publică lista vizitatorilor care au avut acces la arhiva ce se presupune a conține dosare despre 11.000 mii de persoane, site-ul instituției a cedat brusc.

22 de accesări ale arhivei au fost făcute în perioada 2007-2013, printre numele cu rezonanță care se disting fiind cele ale judecătorului Cristi Danileț, ale fostului președinte ANI Horia Georgescu și ex-senatorul PNL Iulia Scântei, informeazăDigi24.

Cristi Danileț este un magistrat cu legături în cercul apropiaților lui Train Băsescu, printre care se numără și fostul ministru al Justiției, Monica Macovei.

Horia Georgescu este un jurist român, care a ocupat din aprilie 2012 funcția de Președinte al Agenției Naționale de Integritate. Si-a inaintat demisia din aceasta functie la date de 16 Martie 2015 , in urma retinerii sale de catre DNA pentru acuzatii referitoare la activitatea sa ca membru ANRP in legătura cu presupuse fapte de abuz in serviciu petrecute in urma cu aproape 8 ani in anul 2008.

S-a alăturat ANI începând cu luna Aprilie , anul 2008 si a îndeplinit funcția de secretar general al Agenției Naționale de Integritate pana in momentul când a devenit Președintele instituției.

În perioada noiembrie 2008-martie 2012, în calitatea sa de secretar general, Horia Georgescu a îndeplinit și funcția de Șef al Structurii de Securitate și a coordonat și implementat procedurile legale privind informațiile clasificate la nivel național, al UE sau NATO.

Laura Iulia Scântei este un fost senator PNL  și o bună prietenă a liderului interimar al formațiunii politice menționate, Alina Gorghiu.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *