Lista variantelor de candidaţi pentru Primăria Bucureşti. Candidatul PNL-PSD la alegerile europarlamentare

PSD-PNL
Sursa foto: PSD-PNL / COLAJ OBSERVATORUL PRAHOVEAN

În şedința decisivă a coaliției de guvernare se va decide candidatul care să deschidă lista pentru Parlamentul European.

Liberalii și social-democrații discută despre femeia care ar putea deschide această listă comună.

De asemenea, liderii coaliției vor analiza și sondajele pentru candidații la București, pentru Primăria Capitalei și primăriile de la Sectorul 1 și 2. Potrivit unor surse politice, astăzi, în cadrul ședinței coaliției, va fi discutată persoana care deschide lista pentru alegerile europarlamentare.

Este vorba despre o femeie care vine din mediul de afaceri, independentă din punct de vedere politic, dar după alegerile europarlamentare, aceasta ar urma să devină membru al Partidului Național Liberal sau al Partidului Social Democrat, după bunul plac.

Pe de altă parte, astăzi ar trebui să vedem această decizie finală. Au fost discutate mai multe variante, însă pe surse, cel mai sigur în acest moment a fost dat numele Cristinei Chiriac, șefa CONAF.

Aceasta este o variantă cu care atât liberalii, cât și social-democrații ar fi de acord, dar sunt discutate mai multe nume în cadrul coaliției de guvernare și vor fi aduse la masa negocierilor toate aceste variante pe care le au liberalii și social-democrații pe masă.

Cert este că o femeie va deschide lista pentru europarlamentare, iar în primele 10 locuri eligibile, liberalii vor avea patru locuri, iar social-democrații șase, urmând ca în următoarele 10 locuri eligibile împărțirea să fie aceeași.

Rămâne de văzut la redistribuire, cum se vor împărți aceste locuri pe listele pentru europarlamentare.

Pe de altă parte, la finalul acestei săptămâni, ar trebui să fie gata sondajul pentru candidații pe București.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: