Skip to content
Societate

Litoralul, destinaţia preferată a românilor. Care sunt stațiunile cele mai căutate de turişti

Inquam Photos/Octav Ganea

Litoralul românesc e în continuare preferatul românilor, iar cele mai populare staţiuni sunt Mamaia (zona Nord), Eforie Sud şi Olimp, arată un studiu realizat de o platformă de rezervări online.

Datele centralizate de Travelminit arată că 41% dintre rezervările făcute până acum au fost pe litoral, 23% pentru munte, 19% pentru stațiunile balneare și 17% pentru marile orașe, transmite Agerpres. Cât privește stațiunile de pe litoral, turiştii au ales Mamaia Nord, Olimp, Eforie Sud, Saturn şi Năvodari.

Cele mai rezervate unităţi de cazare de la mare sunt hotelurile (49,43%) şi apartamentele (31%), urmate de pensiuni şi case de vacanţă. Tarifele de cazare încep de la 170 de lei camera/zi. O cazare pentru două persoane la mare, timp de cinci nopţi, începe de la 1.700 de lei, iar una pentru patru persoane de la 2.600 de lei.

În iunie şi iulie s-a înregistrat o creştere cu 34% a rezervărilor achitate cu vouchere de vacanță. Acestea pot fi folosite atât pentru plata cazării, cât şi pentru plata altor servicii turistice precum masa şi transportul. Totuși, multe dintre ele au rămas nefolosite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *