Skip to content
Coronavirus

Lituania va redeschide muzeele şi unele magazine

Guvernul lituanian a anunţat miercuri că restaurantele în aer liber, muzeele şi unele magazine se vor deschide în curând, ca urmare a unui plan de ieşire gradual din izolarea impusă pentru a stopa epidemia de coronavirus, conform AFP, citată de news.ro.

Ţara, membră a zonei euro deja, a autorizat săptămâna trecută redeschiderea magazinelor care au intrare separată din stradă.

Toate celelalte magazine se redeschid joi, în timp ce saloanele de înfrumuseţare, muzeele şi restaurantele în aer liber îşi vor relua activitatea din 27 aprilie.

Premierul Saulius Skvernelis a subliniat că numărul de clienţi din aceste unităţi va rămâne limitat şi că măştile de protecţie sunt obligatorii în continuare în public.

„Vreau să revenim treptat la o viaţă normală, dar trebuie să menţinem distanţa socială şi măsurile de protecţie”, le-a declarat el jurnaliştilor.

Creşele, şcolile şi universităţile rămân închise şi adunările în public sunt interzise, în ţara cu 2,8 milioane de locuitori care a luar rapid măsuri de protecţie începând din 16 martie.

Aceste decizii au redus extinderii epidemiei, cu 1.370 de cazuri de contaminare, dintre care 28 de decese până miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *