Skip to content
Politică

LIVE TEXT Dosar de politician. PNL își face planurile de guvern

Teodor Atanasiu, primvicepresedinte PNL și Ecaterina Andronescu, vicepresedintele PSD, sunt invitații de luni seară al emisiunii „Dosar de politician”, moderată de jurnalistul de investigație Silviu Mănăstire.

În cadrul emisiunii s-a discutat despre mișcările PNL în încercarea de a forma un nou guvern, dar si despre alte subiecte de maxim interes.

Silviu Manastire: Liberalii isi fac Guvern din umbra. Guvernul Iohannis a prins contur la întâlnirea de la Gura Humorului. Pana ajunge PNL la guvernare, adica poate la Pastele cailor, PSD lui Dragnea se pregateste de razboi. Azi la Dosar de Politician avem un posibil viitor ministru, Teodor Atanasiu. Ce ati discutat la Gura Humorului?
Teodor Atanasiu: Am discutat despre prioritatile legislative. Am avut probleme de organizare interna, inclusiv pe comisiile de specialitate, care trebuie sa fie mai dinamice.
Silviu Mănăstire: Pentru fiecare portofoliu vor fi 3 oameni desemnati de la PNL.

Atanasiu: Aceste comisii sunt permanente. Pot face parte si alti cetateni romani care isi doresc. Iar apoi, partidul in functie de aceste propuneri ia decizia. Am cerut ca toate aceste comisii sa aiba minim 3 comunicatori.
Silviu Manastire: Haideti sa vedem cateva nume, cum va arata Guvernul PNL. Se va alege cate un viitor ministru. Haideti sa vedem informatiile din sedinta de la Gura Humorului.

Cum va arata noul Guvern PNL e întrebarea la care liberalii au incercat sa raspunda la Suceava. Surse liberale spun ca la sfarsitul lunii septembrie PNL va prezenta o lista cu fiecare nume in parte. Se va alege un singur nume. Ministeriabilii PNL vor fi evaluati in functie de criteriile de integritate pe care le vor avea. Liberalii se gândesc sa intre la guvernare in locul PSD. Calculele vor depinde, insa, de deciziile presedintelui Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *