Skip to content
Politică

LIVE TEXT Dosar de politician. Greva de la o importantă instituție s-a încheiat!

Teodor Atanasiu, primvicepresedinte PNL și Ecaterina Andronescu, vicepresedintele PSD, sunt invitații de luni seară ai emisiunii „Dosar de politician”, moderată de jurnalistul de investigație Silviu Mănăstire. În emisiune s-a anuntat in direct incheierea grevei celor de la ROMATSA.

Ecaterina Andronescu: Eu am urmarit ca orice cetatean ce se intampla la Romatsa. Institutie extraordinar de importanta. Responsabilitatea pe care salariatii de acolo o au e absolut extraordinar de mare. Ca urmare, acolo ar trebui mentinut un dialog permanent si o relatie corecta intre salariati. N-am inteles – ce s-a intamplat de la un moment dat se inflamase atat de mult intre salariati? Il felicit pe ministru, ar fi trebuit sa intervina mai devreme. Fara indoiala, romanii care doresc sa voteze si traiesc in afara granitelor tarii, trebuie sa isi poata exprima un vot.

Teodor Atanasiu:  Toate tarile europene au legislatie pentru diaspora lor. Noi ne-am uitat pe acea legislatie. Toate au aceasta prevedere in care cetateanul se inscrie. Declara, completeaza o cerere ca vrea sa voteze acolo, altfel de unde sa se stie? Altfel, statul roman nu stie cati cetateni are acolo, cat de mare sa fie sectia, cate sectii sa fie.

Ecaterina Andronescu: Domnul Zgonea ne-a informat ca sunt 4 proiecte si ca o comisie va incerca sa compileze cumva.

Silviu Manastire: PSD a pierdut alegerile, zice-se, pe valul creat in diaspora in 2014. Nici in 2009 PSD nu a avut castig electoral.

Ecaterina Andronescu: Ce cred ca trebuie sa explicam e ca PSD nu e in antiteza, impotriva diasporei. Interesul nostru e sa putem sa le permitem sa voteze in dialog cu toti parlamentarii.

Silviu Manastire: Astazi au fost negocieri – ati vazut, s-a inchis greva. Astazi liderul sindical a avut niste declaratii foarte interesante si grave. Politizare excesiva a sistemelor publice – companiile de stat, regiile, sunt intesate si sunt sufocate de cangrena asta politica.

Silviu Manastire: Declaratii foarte grave. E o plangere la DNA. Liderul practic spune – am fost preluati de UNPR. Nu se intampla doar la Romatsa, se intampla in toata tara. E un sistem bolsevic. Incearca sa puna mana pe putere.

Ecaterina Andronescu: E foarte usor sa te exprimi si sa folosesti sintagme. Nu cred ca o institutie poate fi stapanita. Cred ca traim intr-o perioada in care oamenii nu pot fi stapanati. Nici abuzul nu-ti foloseste, nici ca lider de sindicat nu trebuie sa intreci masura solicitarilor pe care le faci. Probleme salariale daca ne uitam la restul institutiilor din aceasta tara, ma iertati, nu cred ca pot fi apreciate. Repet, am tot respectul pentru ei.

Silviu Manastire: Realitatea politica ne arata ca cei de la UNPR au preluat. Când se fac Guverne, se impart, ca la piata, ministere, regii. Romatsa a intrat pe mana vicepremierului Gabriel Oprea, asta nu demult, din 2013, când ai fost accidentul din Apuseni. Asta e adevarul.

Silviu Manastire: S-a modificat organigrama, a fost trecuta la secret. Un sef de institutie sa isi treaca organigrama la secret, ati mai auzit, domnule Atanasiu? Oameni ai lui Boc au venit la Romatsa. Asta s-a intamplat. Oamenii au spus – nu mai putem continua daca aduceti in continuare politruci.

Teodor Atanasiu: Când a fost regretabilul accident din Apuseni, s-a mai facut politica in Romania. A venit o noua conducere care a inceput aproape sa dubleze posturile de conducere. Sa aduca oameni noi care n-au nicio legatura si sa ii angajeze acolo si atunci a izbucnit scandalul. Ce s-a cerut? Sa revina la fosta organigrama si la vechile salarii. Si acum ce a zis ministrul? Sa revina la fosta organigrama.

S-a inchis greva, spune liderul, tocmai pentru ca s-a facut oficiala greva.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *