Skip to content
Politică

LIVE TEXT Ponta aduce acuzații grave liberalilor: „Sunteți cam scumpă, doamna Gorghiu”

Premierul Victor Ponta a adus, marți, acuzații grave liberalilor, subliniind faptul că „atunci când se dau lecții de moralitate trebuie să vedem cine le dă”

În același timp, prim-ministrul susține că „este de datoria celor care au candidat în 2012 să ducă acest mandat la bun sfârșit”.

Vă prezentăm declarațiile premierului Victor Ponta:

„Toti cei prezenti aici am candidat in 2012. Un program de reforme sociale, care ne-au adus votul oamenilor la care se adauga un singur lucru, apropo de moralitate si angajamente, ca niciodata nu vom face alianta cu PDL. Dupa cum vedeti, s-au tinut de cuvant. Cum se tin ei de obicei.

Vreau inca o data sa spun ca e datoria noastra a celor care am candidat in 2012 sa ducem acest mandat la bun sfarșit, sa ne facem datoria si anul viitor sa va prezentati in fata alegatorilor cu lucrurile foarte clare pe care le-ati facut si le-ati sprijinit. Multumesc si minoritatilor.

Chiar daca UDMR a decis sa voteze motiunea respect acest drept dar cred ca exista o fractura logica de a combate juridical in politica. Cred ca textul de astazi e exact invers decat ce ati afirmat de fiecare data. Cred ca sunteti obligati sa spuneti care e pozitia fata de colegii liberali care in 2012 au spus ca nu sunteti buni sa guvernati, acum vor spune ca sunteti buni, maine vor spune si ca nu sunteti buni. Domnul Dragnea e bun daca da jos Guvernul, daca nu e un penal, condamnat pentru ca a organizat referendumul pe care voi l-ati vrut. Ideea e simpla. Tradarea si schimbarea, din pacate, sunt o marca inregistrata pentru partidul care reprezenta ALDE si a doua zi PPE. Dincolo de ceea ce face guvernul.

Atunci cand se dau lectii de moralitate trebuie sa vedem cine le da. Aflam de milioane, miliarde de euro furate in 2010,2012,2013 de colegi aici, in vremea cand se taiau salariile si pensile si se marea TVA. Cred ca cei care au facut acest lucru trebuie sa spuna daca le pare rau pentru ce au facut. Domnul Predoiu, un pedelist, basist, liberal il vedem chemand oameni in strada care din fericire nu au venit. De ce ati semnat ca aviz de legalitare pe ord. pe Gala Bute pe care doar doamna Elena Udrea o plateste, nu ministrul Justitiei? Ma bucur ca oamenii nu au venit in piata pentru ca l-ar fi intrebat pe Predoiu toate aceste lucruri. Daca vorbiti de principia ar trebuie sa le aplicati si dumneavoastra. Aduc aminte consecventa de a-l aveai in Guvern pe domnul Fenechiu. V-ati razgandit, da dovada de neconsecventa. Imi pare rau de Dan Motreanu. Il aud pe domnul Predoiu, fost candidat la Buzau in 2008, despre statul de drept. Mai tineti minte cine spunea acest lucru? Domnul George Scutaru, tot de la Buzau.

Pentru a da satisfactie celor care au conceput acest text, sa ma refer unpic si la obiectul motiunii prezentat de distinsii colegi. Se vorbeste despre contracte. N-am semnat niciodata cu societati capital de stat. Deci dumneavoastra vreti sa-mi dau demisia pentru ca Atanasiu si Sova au semnat niste contracte. Care e logica? Sau poate domnul Atanasiu a fost sfatuit gresit de o consiliera a sa. Daca a uitat doamna Gorghiu – contract. Gorghiu Pop si asociatii AVAS- 6000 euro plus TVA. Sunteti cam scumpa, doamna Gorghiu. Gorghiu Pop si asociatii AVAS – 15. 000 euro + TVA. Gorghiu Pop si asociatii AVAS – 100000 euro + TVA.

Mai credeau si alte doamne ca daca au protectie nu o sa pateasca niciodata nimic. Va aduc aminte, doamna Gorghiu, de colegul dvs. Teo care venea si spunea sa ii pedepsim pe corupti. Cred ca e putin afara acum. 

M-am intalnit ieri, intamplator, pe holul Parlamentului cu domnul deputat Tomac din Republica Moldova. I-am spus – daca votati motiunea si n-avem Guvern, n-o sa putem ajuta. Mi-a spus – hai domnule, nu trece motiunea. Ce naiba?”, a declarat Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *