Skip to content
Politică

LIVE TEXT și VIDEO – Consiliul Național al PNL / Klaus Iohannis: Românii vor ca asaltul PSD asupra statului să înceteze

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

19.04 Președintele Klaus Iohannis își face apariția în sala Romexpo. Pe ecranul uriaș rulează imagini cu președintele României în cele mai importante momente ale ultimilor ani.

”Dragi liberali, astăzi sunteți, prin votul romanilor, cel mai important partid din România. Este o recunoaștere, dar și o răspundere. Ne revedem într-un moment critic pentru România, dar trebuie să spunem lucrilor pe nume. Cazul Caracal ne-a dezvăluit cât de grav este dezastrul provocat statului și cetățenilor lui de partidul de guvernământ. Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor, asalt continuu asupra statului român. Acesta este bilanțul guvernării PSD din ultimii ani”, a spus Iohannis.

" "
" "

„PSD a trădat votul oamenilor, niciodată nu s-a văzut asta mai bine ca cum. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă. PSD a promovat incompetența ca politică de stat. M-am luptat alături de voi liberalii pentru a stopa acest proces, pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virus incompetenței”, a adăugat șeful staului.

Klaus Iohannis a spus că votul de la europarlamentare a fost cel mai puternic vot pro-democrație care a marcat maturizarea societății românești. ”Românii vor ca asaltul PSD asupra statului să înceteze. Românii cinstiți care plătesc taxe și impozite asteaptă ca statul să funcționeze pentru ei. Românii vor autostrăzi, servicii medicale performante, acces la educație de calitate, să fie tartați cu respect atunci când interacționează cu instituțiile. Cetățenii au spus clar ce își doresc. Acum statul si politicienii trebuie să se ridice la nivelul societății”.

Președintele a susținut că, dincolo de valori și soluții este nevoie de un audit al statului român, iar cei care se dovedesc că nu-și fac treaba nu mai au de ce să rămână în sistemul de stat.

”Oricât de eficient ar fi procesul de reformă instituțională, acesta nu va fi suficient fără o schimbare profundă de mentalitate. Aceasta nu se poate face fără educație. Văd România educată ca o parte esențială a reconstrucție a statului român. O altă componentă esențială e mediul privat. Cât timp nu încurajăm inițiativa privată și investițiile nu putem vorbi de prosperitate. trebuie să încetăm să tratăm companiile private ca pe un dușman al țării cum fac PSD și ALDE.

Statul român care funcționează normal este acel stat în care președintele își îndeplinește atribuțiile, guvernul își face treaba, iar parlamentul dă legi bune pentru țatră nu pentru șefii de partide și clicile lor. Trebuie să începem vindecarea României de rănile adânci provocate de PSD și ALDE”.

————————————————————————————————————————————

17.45 Candidatul pentru funcția de prim-vicepreședinte PNL, Rareș Bogdan, le-a amintit liberalilor prezenți în sală că el a spus încă de la început că vor câștiga europarlamentarele, dar nu a fost crezut: ”Erau unii dintre dvs, nu puțini, care zâmbeau sarcastic și întrebeau ce o fi pățit Rareș, e sănătos?”.

”În seara de 26 mai, nu ne-am bucurat suficient, vreau să-mi promiteți că bucuria o să o dublăm în data de 24 noiembrie. A venit momentul să modernizăm România. Klaus Iohannis are nevoie de un partener și acela nu poate fi decât PNL. Bătălia pentru Cotroceni nu e bătălia unui singur om”, a adăugat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul i-a îndemnat pe liberali să nu primească niciun social-democrat în partid. ”Ferecați ușile PNL pentru orice ales local al PSD. Îi vom zdrobi. Când erați amenințați, vă râdeau în față. Azi nu aveți ce să vorbiți cu ei, zdobiti-i în alegeri. Nu-i aduceți în casa voastră. Nu avem nevoie de nimeni, de niciun aliat, avem nevoie de dumneavoastră și de bunul Dumnezeu”, a încheiat Rareș Bogdan.

17.35 Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a început discursul susținând că liberalii au datoria să-i asigure lui Klaus Iohannis victoria la alegerile prezidențiale din noiembrie. ”Am câștigat o bătălie, trebuie să câștigăm războiul. Obiectivul nostru e să câștigăm toate alegerile”, a spus Orban.

Președintele PNL îl susține pe Rareș Bogdan pentru funcția de prim-vicepreședinte al partidului și l-a lăudat pe acesta pentru prestația lui în campania electorală pentru europarlamentare: „O promovare la excepțional. A plecat de la măsuța lui, a abandonat cariera jurnalistică de succes și a venit alături de noi pentru a candida la PE. A avut un rol foarte important în victoria PNL”.

17. 15 La microfon a venit Gheorghe Flutur, președintele Ligii Aleșilor Locali PNL. ”Trebuie să venim cu lucruri concrete la populație. Am câteva propuneri pentru PNL: către populație trebuie să venim cu lucruri foarte clare: reforma statului trebuie făcută și susținută de PNL. Cu o administrație centrală care depășește 500.000 de oameni. Acastă reformă a statului nu poate fi făcută decât cu o reformă de fond a Constituției. Nu o putem petici, că e făcută după chipul și asemănarea lui Ion Iliescu, ea trebuie refăcută din temelii”, a declarat Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a adăugat că PNL va trebui să reducă decalajele dintre regiuni. ”La noi e o gâlceavă despre justiție, economic nimic. OUG 114 – contractele în derulare sunt aproape toate blocate, s-au majorat prețurile la manopere și nu sunt bani. Proiectele noi, nu vin agenții la licitații”.

17.00 A venit rândul senatorului Florin Cîțu. “În primul rând, ne vedem astăzi din poziția unui partid, Partidul Național Liberal care este cel mai important partid din România pentru prima dată în istoria recentă. Felicitări Ludovic Orban! În al doilea rând, am avut dreptate, și eu și dumneavoastră. I-am avertizat pe români că efectele guvernării PSD-ALDE vor fi dezastroase. Simțim astăzi aceste efecte: cea mai mare inflație din UE trei ani la rând, cele mai mari dobânzi din UE, cel mai mare deficit bugetar, iar asta înseamnă că copiii noștri vor plăti acest dezmăț și această opulență a celor de la PSD-ALDE. Investițiile au fost tăiate începând cu 2016, concomitent cu creșterea bruscă a deficitului bugetar pentru a susține cheltuieli neproductive. După 4 ani de tăieri la investiții și bani în buzunarele PSD-ALDE, cardul de sănătate nu funcționează de mai bine de o lună de zile. Sistemul informatic al ANAF este o glumă proastă pe banii românilor, după ce s-au cheltuit vreo 70 de milioane de euro. În vamă nu funcționează scannerele, așa poți să bagi în România produse fără să le taxezi. Pentru noi e clar că informatizarea sistemului public nu e dorită de PSD-ALDE pentru că doar așa pot ei să fure. De aproape 4 ani de zile România este în picaj și doar PNL are curajul să le spună românilor adevărul. În al treilea rând vreau să vă asigur că avem soluții pentru a repara România. Soluțiile noastre liberale sunt în interesul tuturor românilor. Noi vom face România liberală”, a spus el.

16:50Raluca Turcan s-a dezlănțuit împotriva coaliției de guvernare PSD-ALDE, pe care a numit-o o ”industrie de legiferare pentru infractori”, și a lăudat forța Partidului Național Liberal, care a reușit să mobilizeze lumea la vot.  „PNL a reușit să se impună în fața celorlalți factori politici din Parlamentul României. PNL s-a diferențiat ca alternativă clară la ceea ce înseamnă majoritate PSD-ALDE. Klaus Iohannis trebuie să treacă și va trece într-o altă etapă. Vom deschide un nou capitol pentru România, care se intitulează ”românii cinstiți pe primul loc'”, a spus Raluca Turcan.

”Mai bine de doi ani și jumătate am trăit într-o stare de asediu nedeclarată. Un asediu permanent PSD-ALDE cu un singur scop, acapararea României, paralizarea instituțiilor statului pentru a sprijini planurile infractorilor aliniați în spatele lui Dragnea. Chiar dacă nu mai e Dragnea, gurele albe ale lui Dragnea sunt încă acolo. Camera Deputaților a fost centrul celei mai virulente forme de gangsterism politic, cu asta a avut de luptat PNL”, a adăugat Turcan

16 .30 „Aceste vremuri au dat și lideri veritabili. Unul dintre ei e cheia de boltă a statului de drept și a luptei pentru salvarea democrației, Klaus Iohannis (…) În vreme ce în Republica Moldova a capitulat, în România, un veritabil om de stat a dus alături de PNL o luptă ca instituțiile să rămână libere”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei „Dreptate și Adevăr” din Republica Moldova, participant la CN al PNL.

16.20 CN al PNL a început cu intonarea Imnului naţional şi a Imnului Uniunii Europene.

16.00 A început Consiliul Național al PNL. Au venit peste 3.000 de liberali la Romexpo pentru a asista la debutul campaniei pentru un nou mandat la Cotroceni pentru Klaus Iohannis. Liberalii vor demara campania pentru strângerea de semnături pe 10 august.

Consiliul Național al Partidului Național Liberal – 8 August 2019, București

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 8 august 2019

—————————————————————————————————————————————–

Președintele Iohannis va fi prezent, joi, la Consiliul Național al PNL, care va avea loc la Romexpo, începând cu ora 16:00.

În cadrul reuniunii vor mai lua cuvântul, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareș Bogdan, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur.

Pe ordinea de zi a evenimentului se află prezentarea bilanțului politic al conducerii PNL, aprobarea fuziunii dintre Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și PNL, precum și alegerea unui prim-vicepreşedinte al PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *