Skip to content
Politică

LIVE TEXT Victor Ponta își lansează candidatura – FOTO

Arena Naţională este plină ochi. Zeci de mii de oameni asista la a treia lansare a lui Victor Ponta în competiţia pentru Cotroceni. Data de 20 septembrie nu a fost aleasă la întâmplare, sâmbătă fiind și ziua premierului, care împlineşte 42 de ani. De asemenea, lansarea coincide şi cu sărbătorile dedicate Zilelor Bucureştiului.

Sloganul „Mândri că suntem români” a fost reluat, sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaturii premierului Victor Ponta la Preşedinţie, acesta fiind asociat şi cu reprezentări în miniatură ale Coloanei Infinutului, care gardează scena.

17:40 – Evenimentul s-a încheiat. În timp ce erau lansate baloane albe si roșii, precum și confetii. Pe fundal, aceeași melodie cu care a început evenimentului: Lidia Buble și Adrian Sina – Noi simțim la fel. Premierul se află pe scenă unde este felicitat de liderii PSD.

17:17 –  Victor Ponta începe discursul. Susținătorii s-au ridicat în picioare și îl aplaudă minute în șir . Sute de steaguri cu tricolorul, dar și cu PSD sunt fluturate de susținători. De asemenea, aceștia au venit și cu pancarte pe care scrie ”Victor Ponta Președinte”.

”Mai avem foarte putin, mai avem 55 de zile si inca o batalie de castigat si va chem pe toti sa pornim pe drumul schimbarii, va chem pe toti sa fim impreuna pe drumul spre marea unire a tuturor romanilor. (…) Vreau sa va ganditi, dincolo de discursuri, de campanie, vreau sa va ganditi la ceva ce am uitat in toti acesti 25 de ani, vreau sa va ganditi ca putem fi impreuna si nu separati, ca putem face o schimbare a tarii noastre. Stiti, impreuna putem sa facem atat de multe lucruri pe care le facem doar separat mult mai bine pentru toata Romania. Vreau sa avem incredere unul in altul, vreau sa avem incredere ca suntem romani si ca suntem mandri de asta. Am fost impreuna, am fost uniti si am castigat toate bataliile, o vom castiga si pe cea din 16 noiembrie, o batalie pentru Romania. (..) Vreau sa va spun, azi, la 42 de ani ca ma simt pregatit, am curajul, am increderea, am credinta, ca impreuna cu dvs. ca pot fi presedintele romanilor, ca putem face acea mare schimbare pe care o asteptam. Vreau sa fiu presedintele romanilor care vor sarbatori 100 de ani de la Marea Unire”, a spus premierul.

17:10 – Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, ține un discurs.

O parte din simpatizanți încep să părăsească Arena Națională, deși Victor Ponta nu și-a ținut încă discursul.

16:50 – Pe ecran rulează o serie de mesaje de la lideri PSD, dar și alți susținători care nu au putut fi prezenția la eveniment: Gheorghe Nichita, Sorin Ilfoveanu, Cătălin Nechifor, Ioan Cindrea, Gabriea Firea, Olguța Vasilescu, Mihai Sturzu, Corina Crețu, Ecaterina Andornescu. Dar și academicianul Irinel Popescu, Helmuth Duckadam, Alexandru Irimie (rector UMF Cluj Napoca).

16:47 –  Sergei Stanishev,  presedinte al Partidului Socialistilor Europeni, ține un discurs în limba română.

16: 40 – Pe ecrane rulează o serie de mesaje de susținere din partea  presedintelui Parlamentului European Martin Schulz, premierul Cehiei, premierul Albaniei, premierul Serbiei, premierul Slovaciei, precum și al Belgiei. Mesaje de susținere i-a tranmis și vicecancelarul Germaniei.

În același timp susținătorii veniți din partea UNPR au ridicat trei bannere pe care scrie ”Victor Ponta PREȘEDINTE”.

banner

16:32 –  Vicepremierul Liviu Dragnea începe seria discursurilor.

”Sunt onorat sa conduc Campania pentru Romania. Mă uit în jurul meu și îmi aduc aminte ca am mai văzut aceasta imagine. Impreuna am mai vazut exact aceasta imagine in 2012 atunci cand am lansat candidații pentru alegerile parlamentare si tot aici, pe aceasta Arena, suntem la fel de multi. Asta inseamna ca noi suntem o familie mare care stie sa se adune cand istoria trebuie schimbate. Suntem buni pentru ca suntem uniti.  (…) Sper din tot sufletul ca in noaptea de 16 noiembrie dupa ce numaram toate voturile sa putem spune cele 3 cuvinte: Victor Ponta Presedinte. Acum vine revansa celor 7,4 milioane de romani si totul incepe aici pe Arena Nationala. La sfarsit vom spune aceleasi trei cuvinte, Victor Ponta Presedinte”, a spus Dragnea 

16.30 – Se intonează imnul României.

16:26 –  Premierul Victor Ponta, alături de mai mulți lideri PSD, dar și de președintele UNPR și liderul PC urcă pe scenă. Pe fundal se aude ”Oda bucuriei” – imnul Comunitatii Europene. Bineînțeles, alturi de candidatul PSD este și soția acestuia, Daciana Sârbu. 

16.20 – În deschidere cântă Lidia Buble și Adin Sina – Noi simțim la fel

16.15 –  Primarul Constanței, Radu Mazăre, a ajuns alături de aproximativ 20 de domnișoare. Caracteristic edilului Constanței.

Astfel, una dintre peluzele stadionului a fost acoperită cu patru mari panouri pe care a fost inscripţionat sloganul ‘Mândri că suntem români”, dar şi „Votă, Victor Ponta preşedinte”. Toate cele patru panouri conţin motivele tradiţionale populare româneşti, iar în spatele scenei este montat un ecran uriaş, pe care glisează sigla alianţei PSD-UNPR-PC, din partea căreia candidează Victor Ponta.Ecranul uriaş este flancat de două porţi, ale căror stâlpi constituie reprezentări în miniatură ale Coloanei Infinitului, operă de artă reprezentativă pentru cultura şi tradiţia românească.

lansare ponta1

2 comentarii la “LIVE TEXT Victor Ponta își lansează candidatura – FOTO

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *