Skip to content
Politică

LIVE VIDEO Iohannis: Vă încurajez să mergeţi la vot în număr cât mai mare

Inquam Photos/George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni, că mai sunt doar câteva zile până la ”un moment definitoriu pentru modul în are vor evolua în următrii patru ani localităţile”. ”Mergem la urne pentru a decide cui încredinţăm administrarea”, afirmat Iohannis, precizând că este alegerea fiecăruia dintre noi. Şeful statului a făcut un îndemn pentru participarea la vot.

Au mai rămas doar câteva zile până la un moment definitoriu pentru modul în are vor evolua în următorii patru ani localităţile. Mergem la urne pentru a decide cui încredinţăm administrarea. Stă în mâinile noastre să alegem”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a făcut referire la faptul că alegerile locale au fost amânate din cauza pandemiei, iar acum suntem mai pregătiţi decât în iunie pentru a organiza scrutinul în condiţii de siguranţă. ”Mă refer la dezinfectarea riguroasă a secţiilor de vot, la crearea unor circuite separate de intrare şi ieşire, la dezinfectarea mâinilor înainte şi după excercitarea votului. Dacă toată lumea va păstra regulile de bază care se rezumă la purtarea corectă a măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei, atunci riscul de infectare în secţii e redus la minimum”, a afirmat şeful statului.

Votul este cel mai important instrument”, a afirmat Iohannis, care a făcut un îndemn pentru participarea la vot.

În context, şeful statului a criticat din nou PSD: „Mă bucur să constat că în ciuda condiţiilor mai dificile, campania electorală a fost activă. Am remarcat proiecte electorale bune şi salut efortul candidaţilor. Am văzut şi cum unii competitori recurg la obişnuitele lor tactici retrograde. Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi minţiţi în timp ce bugetele locale sunt risipite şi comunităţile stagnează în subdezoltare. Aceiaşi politicieni se folosesc, încă, de majoritatea din Parlament pentru a promova tot felul de legi electoraliste şi populiste ştiind foarte bine că sunt inaplicabile în această criză majoră în care bugetul de stat e pus deja sub mare presiune.

Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită şi să oblige generaţii întregi să plătească. Acest mod cinic de a face politică e de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul trebuie să impună o direcţie nouă, progresivă. Avem multe modele de administraţii locale de succes, după cum exemple în care administraţiile locale au eşuat lamentabil. Va încurajez, dragi romani, mergeţi la vot în număr cât mai mare şi alegeţi-i pe cei care pot face ceva pentru dezvoltarea oraşului”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că nu vede motive pentru „un aşa-numit lockdown, adică o situaţie în care cetăţenii sunt obligaţi să stea la domiciliu„, însă a precizat că se observă şi în România, şi în alte ţări, că numărul de infectări cu noul coronavirus este în creştere. „Putem evita acest lucru prin reguli simple„, a adăugat Iohannis, menţionând purtarea măştii, respectarea distanţei, evitarea aglomeraţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *