Skip to content
Externe

LIVE VIDEO. Jeff Bezos, al doilea miliardar care zboară în spațiu

digi24.ro

Racheta New Shepard a lui Jeff Bezos își va începe curând călătoria spre spațiu, în primul zbor de turism spațial al companiei Blue Origin. La bord se află patru pasageri – trei bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite. Racheta New Shepard este complet autonomă și nu este pilotată.

Ce cerințe trebuie să îndeplinească o persoană care vrea să călătorească în spațiu la bordul Blue Origin

Pentru a putea merge în spațiu la bordul rachetei New Shepard, o persoană trebuie să îndeplinească câteva cerințe ale Blue Origin:

Trebuie să aibă cel puțin 18 ani

Trebuie să aibă o înălțime între 1,52 și 1,93 metri înălțime și între 49 și 101 kilograme în greutate.

Trebuie să aibă suficientă condiție fizică pentru a urca șapte trepte de scări într-un minut și jumătate.

Trebuie să poată să își pună și să își scoată centura de siguranță în mai puțin de 15 secunde, să petreacă o oră și jumătate într-o capsulă închisă și să reziste unei forțe de 5,5G în timpul coborârii

Bezos va deveni al doilea miliardar care merge în spațiu

În vârstă de 57 de ani, cel mai bogat om de pe Pământ, va decola de pe Planeta Albastră la bordul rachetei New Shepard, construită de propria companie, Blue Origin, pe care a fondat-o în anul 2000.

Cu şase ani înainte, lansase o mică librărie online, Amazon.com, în garajul propriei case. Afacerea a devenit, graţie a numeroase inovaţii, un grup cu mai multe subdiviziuni care valorează astăzi peste 1.700 de miliarde de dolari la bursă, însă este vizată frecvent de critici referitoare la condiţiile de muncă ale salariaţilor.

Compania i-a adus venituri impresionante şi chiar dacă, după divorţ, i-a cedat soţiei o parte din acţiunile Amazon, Jeff Bezos are în prezent o avere de circa 200 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Jeff Bezos, care spune că este „pasionat de inovaţii ştiinţifice şi de spaţiu”, a renunţat recent la conducerea Amazon pentru a se consacra unor noi aventuri, începând cu expediţiile spaţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *