Skip to content
Politică

Livia Stanciu, despre tentativele politicienilor de a controla justiția

" "

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat că încă mai sunt politicieni care doresc o justiție controlată, iar acest fenomen trebuie combătut de toată lumea, potrivit b1.ro. Aceasta a mai precizat că unii încearcă să pună presiuni pe justiție nu doar prin anumite declarații, ci și prin încercări de modificare a legilor de funcționare a sistemului judiciar.

„Nu trebuie să ne lase indiferenţi, dimpotrivă, probabil că sigur mai există încă politicieni care îşi doresc o justiţie controlată şi atunci noi trebuie, aici, cu toţii, să facem un front comun împotriva unui astfel de fenomen. Ştim foarte bine că presiuni asupra justiţiei se pot face nu numai prin acele vorbe, prin atacurile la adresa magistraţilor, ci şi chiar prin încercări de modificare a unor legi de organizare şi funcţionare a sistemului judiciar. Atunci, cu atât mai mult trebuie ca întreg sistemul judiciar cu privire la aceste aspecte să adopte o atitudine extrem de responsabilă vizavi de modalitatea în care regândim modificarea unor dispoziţii din aceste legi„, a susținut Stanciu la ședința CSM de miercuri.

" "
" "

Aceasta a făcut referire și la o serie de vulnerabilități ale sistemului ce trebuie analizate și depășite.

O vulnerabilitate majoră o reprezintă faptul că am asistat şi asistăm încă la atacuri dure, de multe ori extrem de dure la adresa magiatraţilor care au instrumentat dosare extrem de importante, atacuri prin care nu s-a urmărit altceva decât decredibilizarea acelor magistraţi, decredibilizarea activităţii profesioniste desfăşurate de către acei colegi, pentru a se pune eventual sub semnul întrebării onestitatea sau corectitudinea acelor colegi. Aceste atacuri nu au făcut decât să ne decredibilizeze ca ţară”, a mai declarat președinta ÎCCJ.

În cadrul ședinței, Livia Stanciu a spus despre CSM că a luat atitudine în 2015 față de atacurile la adresa independenței justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *