Liviu Alexa: Șoșoacă, o traseistă morală, o mincinoasă fără scrupule

sursa:X

Jurnalistul Liviu Alexa scrie pe blog faptul că actuala senatoare AUR Diana Sosoaca avea în urmă cu doar trei ani un comportament radical diferit față de cel din ultimul an, de când a intrat în politică. În 2017 și 2018, Șoșoacă publica pe pagina de Facebook a cabinetului ei de avocatură numeroase mesaje foarte dure la adresa BOR și a preoților. Pagina a fost ștearsă timp, arată Aktual24.ro.

În octombrie 2017, Șoșoacă își arăta revolta față de faptul că la moaștele Sfintei Parascheva sunt duși și copiii.

„Spălarea creierelor începe de la vârstă fragedă. (…) Noaptea, copiii dorm, nu stau să se roage pentru tâmpenii. Notele bune se iau dacă înveți, nu dacă atingi morți putreziți”, spunea Șoșoacă despre moaște.

Sursa foto: Facebook

Doi ani mai târziu, Șoșoacă a intrat în politică și și-a schimbat radical, cu 180 de grade, poziția față de preoți și BOR. Ea s-a înscris în Partidul Neamul Românesc, care apoi s-a alăturat AUR, și a devenit o înfocată apărătoare a „tradițiilor” și „bisericii strămoșești”. În luna octombrie, cu două luni înainte de alegeri, Șoșoacă a provocat un scandal de proporții la Iași, la racla cu moaștele Sf. Parascheva, „morții putreziți”. Cu o eșarfă de mare evlavioasă pe cap, ea a forțat intrarea către moaște în ciuda restricțiilor provocate de pandemie.

„(Restricțiile) sunt îndreptate împotriva poporului român, împotriva Bisericii, împotriva lui Dumnezeu, și toți care au dat aceste hotărâri trebuie să ajungă la pușcărie pe viață. Au atacat matricea poporului român, au atacat credința poporului român și cu credința, cu Dumnezeu, nu avem voie să ne jucăm. În fața lui Dumnezeu nu e nimic obligatoriu, decât ce spune Dumnezeu, iar Dumnezeu mi-a spus: în fața mea și a credinței mele nu purtăm mască. Doi la mână, eu am adeverință medicală”, spunea Șoșoacă, transformată în mare credincioasă.

„Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Parascheva? Eu, Diana Iovanovici Șoșoacă, vă oblig să mergeți la Iași pe 14 octombrie, pentru că vom merge împreună cu mine. Plecăm indiferent de carantină, de jandarmi, de polițiști, de armată. Vom merge la Iași și vom atinge racla sfintei Parascheva”, declara cu o seară înainte Șoșoacă.

Print-screen-urile de pe pagina ștearsă a Dianei Șoșoacă au fost publicate de Liviu Pleșoianu, care a afirmat că AUR „a fraierit poporul”.

Sursa foto: Facebook

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: