Skip to content
Justitie

Liviu Dragnea află joi dacă va fi eliberat din închisoare, la fix doi ani de la condamnare

Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea va afla joi dacă iese mai devreme din închisoare, adică la fix doi ani de când a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Consiliul Județean Teleorman. Tribunalul București a dezbătut cererea lui de eliberare condiționată și a anunțat că va lua o decizie în 27 mai.

Avocații lui Liviu Dragnea au cerut amânarea dezbaterilor pe motiv că mai există un dosar în care se cere strămutarea acestui caz la altă instanță, iar în acel dosar nu s-a dat o soluție încă.

Judecătorii au respins însă cererea și au judecat dosarul.

Liviu Dragnea a fost întrebat, în pledoaria finală, cum vede condamnarea sa, iar el a răspuns că în cariera sa a îmbunătățit viața a mii de oameni.

Liviu Dragnea nu a fost prezent la proces, el a dat declarația prin videoconferință, dar pe o tabletă pe care judecătorii și-au transmis-o de la unul la altul, scrie digi24.ro.

În dialogul pe care l-a avut cu judecătorul, Dragnea a afirmat că nu înţelege de ce nu este eliberat condiţionat:

Dragnea: tot ce a spus doamna avocat este susţinut de mine, mă refer la o parte din ce am auzit la DNA, faptul că am avut o sancţiune, dacă vorbim de ea e vorba de o convorbire pe online între mine şi o persoană şi cu aprobarea penitenciarului.

Dragnea: sancţiunea mi-a fost dată şi se vorbeşte despre conţinutul convorbirii pentru că în România 2021 nu mai ai dreptul la păreri, că am criticat actuala clasă politică.

Dragnea: sunt şi vaccinat (i-a zis judectătorul să-şi dea masca jos)

Dragnea: sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică

Dragnea: nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii!

Dragnea: am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată

Judecător: care e opinia dvs cu privire la sentinţă? Ce aţi înţeles din sentinţa dvs?

Dragnea: puteţi să fiţi mai explicit?

Judecător: aţi înţeles ceva din condamnare?

Dragnea: am înţeles perfect.

În 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În motivarea deciziei, magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 spune că Liviu Dragnea îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă instanţa nu este convinsă că el a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Liviu Dragnea este în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *