Skip to content
Politică

Liviu Dragnea cere explicații în legătură cu finanţarea PNL şi USR în campania electorală din 2016

Liviu Dragnea i-a cerut explicaţii preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, în legătură cu modul în care cele două partide şi-au finanţat campania electorală de la alegerile parlamentare din 2016.

“Care au fost sancţiunile dispuse de către reprezentanţii AEP cu privire la faptul că în baza mai multor contracte de Prestări Servicii încheiate între filialele PNL şi o firmă privată a fost prestat un serviciu unic, dar au fost emise 5 facturi distincte, în cuantum de 17.335,68 de lei, urmărindu-se astfel eludarea aplicării normelor referitoare la rambursarea cheltuielilor, norme prevăzute de Legea nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată?

La ce dată au fost sesizate organele de urmărire penală de către AEP, potrivit art. 291 alin. (1) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, republicată, cu privire la modificarea conţinutului facturilor emise de către o firmă privată, în baza unui Contract de Prestări Servicii încheiat cu filialele PNL, facturi depuse iniţial în vederea rambursării cheltuielilor de către AEP?”, sunt unele dintre întrebările adresate de şeful PSD în scrisoarea trimisă AEP.

Dragnea vrea să știe și când a sesizat AEP organele de urmărire penală cu privire la o posibilă infracțiune comisă de PNL atunci când au fost emise respectivele facturi.

“La ce dată au fost sesizate organele de urmărire penală de către AEP cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni de către reprezentanţii PNL, potrivit art. 291 alin. (1) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penalp, republicată, şi ce număr de înregistrare are documentul de sesiare, având în vedere faptul că, în Raportul de Control încheiat de către AEP la data de 27.03.2017, se precizează explicit faptul că vă veţi adresa instituţiilor competente în stabilirea legalităţii operaţiunilor economic-financiare?”, se mai arată în scrisoarea citată.

Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor cere şi lămuriri asupra donaţiilor primite de USR.

“Având în vedere modalitatea de transfer a sumelor de bani cu titlul de ‘Donaţii’ prin intermediul platformelor informatice, cu destinatar final USR, dar şi nerespectarea dispoziţiilor prevăzute la Legea nr. 334/2006, republicată, aşa cum rezultă din Raportul de Control realizat de către AEP, la data de 09.03.2017, au fost efectuate măsuri de verificare a provenienţei sumelor de bani primite de către USR? La ce dată şi cu ce număr de înregistrare a fost formulată sesizarea organelor de urmărire penală de către AEP, conform art. 291 alin. (2) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în legătură cu faptul că au fost transferate sume de bani provenite din donaţii, după încheierea campaniei electroale, în conturile unor competitori electorali ai USR?”, a mai scris Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *