Skip to content
Politică

Liviu Dragnea, dezvăluiri incendiare. Cum a ajuns la putere Viorica Dăncilă LIVE VIDEO

INQUAM/Octav Ganea

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a făcut noi dezvăluiri în cadrul unui interviu online, din închisoare. Acesta a explicat care sunt culisele numirii Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier, dar şi cum a ajunsaceasta  să conducă destinele PSD.

Liviu Dragnea a declarat în interviul pentru Realitatea Plus că au fost situaţii în care s-a pus problema să aleagă între prieteni şi partid. El s-a referit şi la o posibilă alianţă cu partidul condus de Victor Ponta, declarând: „Să facă ce vor, să se alieze, să se dezalieze. Oricum şi dacă se aliază, într-o săptămână se iau la ceartă. E problema lor„.

" "

Realitatea TV Live

Realitatea TV Live – Liviu Dragnea, INTERVIU EXCLUSIV Realitatea PLUS, episodul 2 – Analiză dură despre liderii PSD. Cine face acum jocurile în partid. Dezvăluiri despre Ponta

Publicată de Realitatea.NET pe Vineri, 26 iunie 2020

Dragnea, a dezvăluit „reteta” prin care unii lideri au reusit să preia conducerea partidului. „Li se spune că voi fi condamnat și vor prelua conducerea partidului”, a punctat Dragnea: „Reteta e foarte simpla. Oamenii astia nu au multe idei, ci suficiente, dar au cu cine sa le pune in practica. Spuneau. Cu liviu e o problema, e prea prins pe chestia asta cu serviciile, lasati-l mai usor. Dna Dancila, dvs. sunteti o femie capabila, care puteti sa va asumati mai mult. Asa a aparut aceasta ide. Ne ocupam noi de comndamnare, Si asa, usor- usor , a preluat partidul. Lui Paul Stănescu i s-a spus la fel. Sa preiei tu conducerea executivă a partidului. Paul a avut o declarație la un moment dat. dacă ar fi să aleagă între prieteni și partid, alege partidul. Ce să alegei tu? Se spune că e prieten cu nu stiu cine, ba ca e prieteni cu rusii, ba ca nu. Se spunea despre fiecare politician ce trebuie spus in functie de profilul psihologic”, a spus Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD a refuzat să răspundă la întrebările despre fostul său prieten Ionel Arsene, cel care îl susţine pe Eugen Teodorivici împotriva lui Marcel Ciolacu. „Nu te aştepta să zic ceva, că nu zic nimic. Dacă vrei să mai discutăm altceva mai interesant…„, a precizat Dragnea.

Dragnea a acuzat faptul că serviciile secrete au avut influenţe asupra lui Paul Stănescu, dar şi asupra Vioricăi Dăncilă.

După interviu, Anca Alexandrescu, fost consultant al PSD, a dezvăluit că persoana care o influenta pe fostul premier era Ică Voinea, considerat de tot mai mulți PSD-iști drept ”premierul din umbră”. În vârstă de 64 de ani, Ică Voinea a fost liderul Uniunii Tineretului Comunist (UTC), mâna dreaptă a lui Nicu Ceaușescu, în tipul guvernării PSD ajungând să aibă o influență majoră asupra deciziilor guvernamentale. În calitate de sfătuitor din umbră al lui Dăncilă, Ică Voinea a început să aibă influență asupra numirilor în funcții – cheie din ministere, companii de stat și agenții guvernamentale, precum și asupra tacticilor politice ale premierului.

Potrivit CV-ului, Florea Voinea a fost director general executiv la Antena 1 și apoi consilier economic la Corporatia pentru Cultura si Arta INTACT în perioada 1998 – 2005. În perioada 2009 – 2012, a devenit consilier economic la compania Romaqua Borsec.

Fostul șeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *