Skip to content
Politică

Liviu Dragnea: Dîncu mi-a făcut primele prezentări despre statul paralel. Kovesi l-a sunat pe Coldea să-i spună că mă târăște în pușcărie

Monitorul de Cluj

Aflat la penitenciarul Rahova, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Vasile Dîncu a fost cel care i-a  făcut primele prezentări despre statul paralel.

„Cel puțin din partea mea, l-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Am ținut enorm la Vasile Dîncu. Enorm! Mă și feresc să vorbesc urât. (…)

" "

Vreau să spun că despre statul paralel primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. Primele explicații despre ceea ce înseamnă acest sistem ocult mi-au fost făcute de către prietenul meu Vasile. Prietenul meu de atunci! Ceea ce mi-a spus el inițial s-a adeverit. Nu mi-a spus lucruri nerealiste”, a adăugat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a povestit cum Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, l-a sunat pe Florian Coldea să îi spună că îl va băga în închisoare pe fostul președinte al PSD.

„În legătură cu procesul politic care m-a adus aici, mi-a povestit ulterior, și a fost confirmat și de Coldea, că într-o seară am fost cu Tăriceanu la Antena 3, chiar în seara când a venit ANAF să-i scoată din sediu. Ei erau împreună, se uitau la mine, și în timpul emisiunii Kovesi l-a sunat pe Coldea, foarte nervoasă, că îmi arată ea mie, că mă târăște în pușcărie, cum îmi permit eu să apăr o televiziune care o atacă. Și Florian Coldea mi-a confirmat acel telefon nervos. Dosarul cu Referendumul, o mizerie politică de la un cap la altul, Vasile Dâncu știu că era foarte revoltat și îi certa pe cei de la SRI discutând destul de deschis că e un dosar politic și că trebuie să înceteze practicile astea în care SRI se implică în viața politică. Eu nu mă dezic de el, eu nu pot să șterg cu buretele un număr de ani în care am avut atât de multe discuții cu un om la care am ținut foarte mult”, a mai precizat acesta.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost citat în urmă cu cateva zile de procurorul DNA care se ocupă de dosarul Teldrum pentru vineri, când va fi informat de punerea în mişcare a acţiunii penale.  Dragnea va fi adus cu o dubă de la penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte în prezent condamnarea de 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGAPSC Teleorman. Procedural, punerea in miscare a actiunii penale înseamnă că persoanele îşi schimbă calitatea din suspect in inculpat şi e un semn că ancheta se apropie de final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *