Skip to content
Societate

Liviu Dragnea, discuţii cu reprezentanţii UBER şi Taxify privind reglementarea serviciilor de ridesharing: Modificări importante pregătite de Guvern şi Parlament

În condiţiile în care taximetriştii au protestat de numeroase ori în ultimele luni pentru a cere interzicerea Uber Taxify iar Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă  privind serviciile de ridesharing, Liviu Dragnea a avut o întâlnire şi cu reprezentanţii celor 2 companii, susţine profit.ro.

Potrivit sursei citate, întâlnirea cu liderul PSD a avut loc zilele trecute, dar cele două companii continuă săptămâna aceasta discuțiile pe tema menționată cu autorități guvernamentale.

" "
" "

Proiectul de ordonanţă pus în dezbatere de Guvern prevede necesitatea unor noi reguli prin faptul că în prezent nu pot fi sancţionate persoanele fizice sau juridice care nu respectă anumite norme. În special vizate sunt persoane care fac transport de persoană fără a avea autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

Totodată, cu acordul Guvernului, Senatul a adoptat în această lună un proiect de lege care prevede că platformele digitale de ridesharing sau de transport alternativ, precum Uber , vor trebui să se înregistreze fiscal în România și să raporteze autorităților cursele efectuate. De asemenea, mașinile vor trebui să aibă un ecuson special, iar platformele și conducătorii auto vor plăti câte o taxă specifică anuală, scrie b1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *