Skip to content
Politică

Liviu Dragnea e convins că PSD va câștiga alegerile în România. Mesajul transmis la Madrid

Liviu Dragnea s-a arătat convins că PSD va câştiga alegerile europarlamentare în România, iar românii din Spania vor vota cu socialiştii. Într-un discurs la Congresul Partidului Socialist European care se desfăşoară la Madrid, preşedintele PSD a acuzat Dreapta că a distrus Europa, folosind austeritatea şi manipularea, iar în cazul României – instituţiile de forţă ale statului şi este momentul ca socialiştii să schimbe Europa în bine. Dragnea a vorbit în română, ca să fie sigur că este bine înţeles de cei de acasă şi a pomenit în discursul său că ar fi stat de vorbă la Madrid cu Frans Timmermans – susţinător al Laurei Codruţa Kovesi şi al luptei anti-corupţie din România – cu care a stabilit o mai bună comunicare pe viitor.

 În discursul său de vineri de la Madrid, Dragnea a pomenit că a avut discuţii cu Frans Timmermans, căruia i-a promis o comunicare mai bună între Bucureşti şi Bruxelles.

„În ultimii ani, am auzit cum au vorbit colegii despre salariu minim, creşterea pensiilor. Graţie guvernului nostru, salariul minim a crescut în doi ani cu peste 50%, pensiile au crescut şi vor creşte în fiecare an, astfel încât în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017. În condiţiile în care am redus taxele, impozitul pe venit şi taxele pentru mediul de afaceri. Cei de dreapta ne-au zis mereu ca aşa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim salariile, că nu trebuie să mărim pensiile, pentru că nu sunt bani. Noi am arătat că se poate,” a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea este convins că PSD va câştiga alegerile în România, iar românii din Spania vor vota cu socialiştii.

„Nu a fost uşor. Miza alegerilor pentru Parlamentul European e uriaşă. Vorbim de viitorul Europei, al meu, al dumneavoastră, al copiilor, al părinţilor noştri. Împreună cu partidele surori, trebuie să restabilim dreptatea, să construim un nou contract social pentru Europa şi pentru toţi cetăţenii Europei. Sunt absolut convins că o putem face. Partidul Social Democrat va câştiga alegerile în România şi sunt convins că şi PSOE va câştiga alegerile în Spania. Sunt convins că românii din Spania au mari aşteptări de la voi şi că nu o să-i înşelaţi. Şi sunt convins că o să vă voteze.

Apărarea democraţiei, drepturilor cetăţenilor, a unui sistem corect, just şi transparent sunt linii directoare pentru care trebuie să luptăm împreună. Azi am avut o discuţie foarte bună şi foarte interesantă cu Serghei (Serghei Stanişev, preşedintele PES – n.red.), cu Frans (Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene – n.red.), cu Udo şi am propus soluţii pentru o comunicare mai bună. Din partea mea, din partea noastră, este toată deschiderea. Şi sper să avem o comunicare mai bună şi o colaborare mai bună.

Trebuie să restabilim dreptatea. Trebuie să corectăm abuzurile şi erorile din trecut. Trebuie să demonstrăm Dreptei că suntem mai buni ca ei şi că suntem uniţi în faţa atacurilor lor. Oriunde în Europa, dreapta ne vrea divizaţi. Nu trebuie să cădem în această capcană. UE are nevoie de o schimbare profundă, pe care doar social-democraţia o poate aduce. Avem nevoie de o Europă mai aproape de oameni, în care fiecare cetăţean simte că are drepturi egale. Nu trebuie să mai lăsăm pe nimeni în urmă. Noi, aşa cum s-a spus, facem politica celor mulţi. Noi suntem de partea bună. Este timpul să facem schimbarea acum, împreună”, a spus Dragnea

2 comentarii la “Liviu Dragnea e convins că PSD va câștiga alegerile în România. Mesajul transmis la Madrid

  1. Tov. Dr. Agnea are dreptate, in ciuda prohoadelor pe care i le tot canta Rares Bogdan, guno… Partidul sau va castiga alegerile, chiar si in realitate, nu numai in rezultatele puternic cosmetizate de ,,aparat”, cu cei cca. 23% de la urne, plus cam 9% pseudopodul lui Viktoras Viorelowitch, ca sa nu mai vorbim de aliatii/verisori din gaska tov. Motocikleanu sau Kekelman ! Adaugati apoi inca 10-12% din tolba generoasa a gradatilor de la tvr si diversele antene si sputniky si aveti reteta prabusirii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *