Skip to content
Politică

Liviu Dragnea face bilanțul luptei pentru resetarea justiției: mă interesează doar să ducem procesul până la capăt

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Liviu Dragnea a comentat vineri seara la Antena 3  rezultatele de până acum ale așa-numitului proces de „reformulare” a sistemului de justiție, unde au loc în continuare abuzuri, unele chiar mai mari în acest moment.

2018  va fi anul începuturilor în acest domeniu. Unul dintre obiectivele noastre: dreptate până la capăt, limitarea abuzurilor. Lucrurile nu sunt schimbate. Bătălia nu e câștigată. Doamna Kovesi spunea Noi suntem DNA. Era nu doar o lozincă, era de fapt conceptul noi suntem deasupra legii. Unde e Kovesi? La Parchetul General. De acolo conduce și DNA și Parchetul. Are întâlniri cu oameni de la DNA unde stabilesc lucruri.

" "
" "

Lazăr e tot acolo, structura e aceeasi. S-au descoperit foarte multe lucruri. E un proces care se apropie de apogeu: lipsa oricărei limite din partea sistemului. Acum la DNA sunt abuzuri mai mari ca înainte. Acum o fac cu avocații de față. Poate ducând la extrem această atitudine, poate scăpăm și blocăm finalizarea acestui proces cu un sprijin uriaș din partea dvoastră.

Sunt mii sau sute, că nu știe nimeni, de oameni condamnați nelegali.  Și presa cu epoleți care urlă, site-uri care înjură. Nu mă mai interesează demult. Cea mai mare parte dintre ei nu înțelege, iar cea mică care înțelege e mai înfiorătoare. Mă interesează să păstrăm coaliția ca să ducem acest proces până la capăt,  să destructurăm acest stat paralel. Sunt șanse mari. Iohannis e  doar un beneficiar, o păpușă; această grupare conduce, din care Pahonțu e cel mai influent. Sunt oameni din toate instituțiile și  au două obiective: să facă bani și să păstreze controlul pe toate instituțiile să-și protejeze afacerile. Stau în genunchi față de orice entitate străină. Sunt câtiva lideri politici care trebuie condamnați sau să nu mai existe. Acestă bătălie se va finaliza și abia atunci vom începe să vedem adevărul. Funcționarea sistemului justiției, nu mai devreme de 2024, poate să perceapă că nu mai are cine să-i șantajeze. Sunt judecători cărora le este frică în continuare de SRI, de DNA. Este o mare realizare și mulți spun că nu credeau că vom ajunge până aici, a declarat liderul PSD.

Ca funcţionare a sistemului, vorbim de sistemul de justiţie, speranţa ca el să devină un sistem sănătos, în opinia mea, nu poate fi mai devreme de 2024. Adică de-abia de anul viitor, patru-cinci ani de zile să înceapă să se reformuleze, să înceapă să gândească altfel să înceapă să perceapă în fiecare dimineaţă când se vor trezi acasă că nu mai e cine să-i şantajeze, nu mai are cine să-i preseze, nu le bate nimeni în uşă: vezi trebuie să dai sentinţa aia sau aialaltă, nu le mai arată nimeni vreo poză, vreun dosar, pentru că nu va mai fi sistemul ăsta. Şi acuma cred  că sunt judecători cărora în continuare le este frică de SRI, în continuare le este frică de DNA, cu toate că nu mai sunt anchetaţi de DNA, ar trebui să fie anchetaţi de secţia specială pe care au încercat şi încearcă în continuare să o blocheze cu disperare„, a afirmat Dragnea, la Antena 3, citat de news.ro

Întrebat care este, în opinia sa, rolul pe care îl are preşedintele Klaus Iohannis în contextul actual în ceea ce priveşte sistemul de justiţie, Dragnea l-a catalogat pe Iohannis drept „un instrument”.

„El este un instrument, el are un singur obiectiv principal: să mai ia un mandat de preşedinte”, a spus Dragnea adăugând că, în opinia sa, Klaus Iohannis nu va reuşi să obţină al doilea mandat la Cotroceni.

Nu a făcut nimic până acuma. Românii nu-s proşti. Pe români, până acuma, nu au reuşit să-i păcălească foarte, foarte mulţi. Cred că Iohannis nu are capacitatea să-i păcălească şi e şi rolul nostru aici, important„, a spus Dragnea.

Liderul PSD a afirmat că ambasadorul român în SUA, George Maior, „este parte din acest angrenaj, s-a predat la Iohannis, s-a predat domnului Hellvig”, iar despre fostul şef din SRI Florian Coldea, Liviu Dragnea a susţinut că „în continuare are contacte cu judecători de la Înalta Curte, în continuare acolo mai transmite nişte sugestii că, vezi Doamne, ăia ar vrea ca ăla să fie condamnat, că ăilalţi ar vrea ca şi ăla să fie condamnat”.

Întrebat când va fi remediată situaţia la care face referire, Dragnea a răspuns: „Eu cred că în momentul în care acea secţie de investigare a magistraţilor va funcţiona la capacitate, (…) când vor avea ce le trebuie, că n-aveau nimic, nici telefon, nici ce le trebuie”, în acest context el susţinând că a aflat că procurorii care lucrează la recent înfiinţata secţie de anchetare a magistraţilor nu au telefoane, iar când au avut de discutat la Guvern reprezentanţii instituţiei s-au deplasat cu taxiul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *