Skip to content
Societate

Liviu Dragnea, la „Dosar de Politician”: S-a încercat în primele luni de detenție să se spună că am un tratament preferențial

captura video

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a dezvăluit joi seara, în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, o serie de abuzuri comise asupra sa la Penitenciarul Rahova, inclusiv îngrădirea dreptului la credință.

Potrivit acestuia, în penitenciar a avut condiții mult mai rele decât ale celorlalți deținuți, deși s-a spus că ar beneficia de un tratament preferențial. „S-a încercat în primele luni de detenție să se spună că am un tratament preferențial, că am jacuzzi în cameră, că am nu știu ce plasme. Nu au mai insistat, că s-a dovedit că am o situație mult mai rea, dar repet. Am vrut măcar să am dreptul la muncă.

Mi s-a interzis dreptul de a avea acces la televizor, Cu toate că în lege nici măcar nu lasă la latitudinea penitenciarului să accepte.

Legea obligă penitenciarul să asigure condițiile de siguranță, atât pentru deținut, cât și pentru reporter. Dar mi s-a interzis orice contact cu presa. Am fost pedepsit pentru o convorbire online pe care am avut-o cu o persoană, pe o listă aprobată de conducerea penitenciarului. Am stat nouă lunid e zile în izolare, scos de la muncă, fapt ce mi-a prelungit pedeapsa cu vreo 4 luni de zile”, a spus Liviu Dragnea.

Am avut și COVID în decembrie. Mi s-au făcut vaccinuri. Nu mi s-a dat posibilitatea să decis, așa cum nu i s-a dat nimănui. Dacă nu doreai, erai scos de la muncă.

N-am plans, sunt un om credincios. Din păcate, la Rahova, cât am stat eu acolo, Biserica a fost închisă. Nu au vrut să repartizeze un preot. Am fost vizitat acolo doar de Nunțiul Papal, cu un mesaj de la Sfântul Părinte, și o distincție. A venit la vizită, la cușetă, la peretele despărțitor.

Nu am cerut tratament preferențial, ci să am cel pe care îl au ceilalți deținuți. Am avut un tratament mai rău decât ceilalți”, a dezvăluit fostul lider social-democrat.

Liviu Dragnea a mai declarat că a fost dezamăgit de Patriarhia Română pentru că în perioada detenției la Rahova nu a exitat un preot atașat, iar biserica a fost închisă din această cauză. “Cât am stat eu acolo, cred că și acum e aceeași situație, biserica a fost închisă. Acolo nu au vrut, nu i-a interesat să repartizeze un preot ceea ce este foarte rău.

În schimb am fost vizitat acolo de nunțiu papal din România, cu un mesaj personal din partea Sfântului Părinte și cu o distincție pe care mi-a aduss-o acolo, chiar în ziua de Crăciun în 2019. Pentru mine a contat mult”, a spus Liviu Dragnea.

Nunțiul Apostolic în România, Mons. Miguel Maury Buendia, Decan al Corpului Diplomatic i-a făcut o vizită lui Liviu Dragnea în preajma sărbătorilor de iarnă în 2019. Reprezentantul Bisericii Catolice i-a lăsat fostului lider al PSD niște mătănii binecuvântate și urări de sărbători din partea sa și a Papei Francisc.

Pe 27 mai, fostul lider al social-democraților, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *