Skip to content
Politică

Liviu Dragnea la România TV: Invit opoziția la discuții despre legea salarizării bugetare

" "

Prezent joi seara la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, liderul PSD, Liviu Dragnea a vorbit despre legea salarizării în sistemul bugetar. Acesta a declarat că luni, Ministrul Muncii, Rovana Plumb, va prezenta proiectul de lege în interiorul partidiului, apoi la Guvern și în Parlament. Liderul PSD a invitat partidele din opoziție la dialog pe marginea acestei teme.
Deși situația dintre PNL și PSD este una încordată, atât din cauza legii votului prin corespondență cât și a legii de înființare a Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, această invitație la dialog a lui Liviu Dragnea arată o încercare de normalizare a relațiilor dintre partidele politice din România.
Legea salarizării bugetarilor este o lege de interes național iar dialogul este mai mult decât necesar.  Salarizarea în sistemul de stat este o bună ocazie și pentru Președintele Klaus Iohannis să-și exercite funcția de mediator, pentru a găsi  soluții cât mai bune pentru această problemă. Dialogul dintre partidele politice parlamentare, în vederea adoptării unor legi cu importanță crescută, este soluția ideală, atât din punct de vedere al reprezentativității și legitimității cât și din punct de vedere al eficienței actului legislativ.
O lege adoptată consensual este mult mai stabilă iar România are nevoie de stabilitate pentru a continua trendul de creștere economică din ultima perioadă dar și în vederea contextului extern complicat.
Se poate observa, în ultima perioadă, o încercare de normalizare a modului de face politică din partea PSD.  Ca președinte interimar, și mai nou ca președinte ales al PSD, Dragnea încearcă să schimbe imaginea partidului, dintr-un partid imobil, foarte puțin deschis spre dialog, într-un partid care comunică efecient pe probleme de interes general. Este evident că atât PSD cât și PNL sunt departe de deschiderea și modul de comunicare arătat de partidele din Vestul Europei, dar încercările PSD ne dau speranțe. Rămâne de văzut dacă Liviu Dragnea va reuși să meargă până la capăt cu aceste propuneri și, cel mai important, dacă viziunea lui politică va fi susținută la congresul PSD de duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *