Skip to content
Politică

UPDATE Liviu Dragnea, prima apariție de la condamnare: Audierea lui Liviu Dragnea de la Tribunalul București s-a încheiat după mai bine de o oră

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Update 15.29

Audierea lui Liviu Dragnea, de la Tribunalul București, s-a încheiat după mai bine o oră. Fostul lider PSD a fost audiat ca martor, de instanță, în dosarul lui Valeriu Zgonea, însă ședința nu a fost publică.

" "
" "

Liviu Dragnea a fost audiat în calitate de martor mai bine de o oră de Tribunalul București, în dosarul lui Valeriu Zgonea, conform Mediafax.

Fostul lider PSD a fost adus la instanță fără cătușe și îmbrăcat într-un costum breumarin, cămașă albă și cravată, purtând și ochelari de vedere.

La un moment dat, Liviu Dragnea s-a închinat în boxa martorilor.

Ședința de la Tribunalul București a fost nepublică, astfel că jurnaliștii nu au avut acces în sala de judecată.

La începutul anului trecut, fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

——————————————————-

Liviu Dragnea a fost dus, joi, de la Penitenciarul Rahova la Tribunalul București pentru a da decalarații, în calitate de martor, în dosarul lui Valeriu Zgonea.

Fostul șef al PSD a fost protejat de ochii presei. Mașina care l-a transportat la instanță a intrat direct în subsorul clădirii pentru ca de acolo, Dragnea  să ajungă direct în sala de judecată.

În plus, potrivit B1 TV, s-a luat decizia ca ședința de judecată să nu fie una publică.

Aceasta ar fi prima apariție publică a lui Liviu Dragnea după ce, în luna mai, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

La începutul anului trecut, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

El este acuzat de procurori că în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte PSD, Valeriu – Ştefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrică Dumitru, pe atunci consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă de-a acestuia.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la Dobrică contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei, iar ruda lui Dumitru Dobrică a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu, spun procurorii.

Apoi, tot ca urmare a demersurilor lui Valeriu Zgonea, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale şi a fost numită, pe 23 ianuarie 2014, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *