Skip to content
Politică

Liviu Dragnea, refuz ferm: nu vom iniția nicio suspendare a președintelui

Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea a făcut luni declarații cu privire la situația creată în urma refuzului președintelui de numire a miniștrilor propuși de PSD și în privința raportului MCV.

Cu privire la primul punct, Dragnea a spus că, dacă Iohannis nu va veni cu un răspuns, ministrul Justiției are pregătit un draft de solicitare referitor la un conflict juridic de natură constituțională.

În funcție de ce va face preedintele, vom hotărî calea de urmat”, a spus Dragnea, adăugând că PSD nu poate aștepta la nesfârșit, că guvernarea nu se află în atribuțiile prezidențiale.

Dragnea a respins ferm inițierea unui demers de supendare a președintelui.

La rândul său, ministrul justiției, Tudorel Toader, a făcut declarații pe marginea acestui subiect.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, luni, că va redacta în perioada următoare un proiect pentru o posibilă sesizare a Curţii Constituţionale despre posibilitatea existenţei unui conflict de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României, rezultat din refuzul şegului statului de a revoca doi dintre miniştrii propuşi pentru remaniere şi de numirea altora noi. Toader afirmă că lunea viitoare va prezenta proiectul, ”cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR”.

Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, o posibilă sesizare a Curţii Contituţionale, despre un conflict de natură constituţională între Guvernul României, pe de-o parte, şi preşedintele republicii, pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul preşedintelui de revocare şi respectiv desemnare a miniştrilor propuşi”, a declarat, luni, Tudorel Toader, explicând de ce a fost invitat la şedinţa liderilor PSD, informează news.ro

Acesta a precizat că nu a fost luată încă decizia.

Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la Ministerul Justiţiei vom redacta cu colegii acest proiect de posibilă sesizare a CCR. În cursul zilei de luni îl voi prezenta, îl vom discuta şi apoi cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR cu un astfel de conflict. Posibilă sesizare venind, cel mai probabil, dacă va veni, de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei prim-ministru”, a mai spus Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să-i revoce pe miniştrii Dezvoltării, Paul Stănescu, şi cel al Transporturilor, Lucian Şova şi să-i accepte în locul lor pe cei propuşi de PSD.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *