Skip to content
Politică

Liviu Dragnea, ”șantajat” de Răzvan Cuc: dedesubturile revenirii lui ”zero kilometri de autostradă” la Ministerul Transporturilor

opiniagiurgiu.ro

PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează dedesubturile uneia dintre cele mai controversate reveniri în aparatul guvernamental condus de Viorica Dăncilă.

Ministrul ”zero” a revenit la Guvern: soarta Transporturilor, din nou pe mâna lui Cuc

Revenirea lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor stârnește ample îngrijorări, având în vedere că nu a fost construit niciun kilometru de autostradă în mandatul său. Amintim că acesta a mai fost ministru al Transporturilor atât în Guvernul Grindeanu, cât şi în Cabinetul Tudose.

Nominalizarea sa pentru ministerul din care și-a dat demisia în toamna anului 2017 a fost o surpriză pentru întreaga opinie publică. De ce a revenit PSD la Cuc, după ce acesta a fost acuzat de același partid de incompetență?

Surse politice au dezvăluit, așadar, pentru PSnews.ro că actualul ministru al Transporturilor a avut o discuție aprinsă cu Liviu Dragnea, chiar înainte cu câteva zile ca acesta să fie propus. Concret: sursele noastre ne-au dezvăluit că ministrul Cuc i-a cerut lui Liviu Dragnea portofoliul Transporturilor, ameninţând că, în caz contrar, va pleca la partidul lui Victor Ponta, Pro România. Iar, de teama unei noi pierderi pentru PSD, Liviu Dragnea a acceptat.

De altfel, se pare că în schimbul funcţiei de ministru, Răzvan Cuc i-a promis lui Liviu Dragnea că îl va readuce în partid pe deputatul de Giurgiu Alexandru Andrei, care a demisionat din PSD după un conflict cu Niculae Bădălău.

Cuc: „Nu promit niciun kilometru de autostradă“

În ianuarie 2017, întrebat de jurnalişti câţi kilometri de autostradă şi-a propus să inaugureze în acel an, Cuc a răspuns: „Nu promit niciun kilometru de autostradă“. Şi s-a ţinut de cuvânt: nu a fost construit niciun kilometru de autostradă în mandatul său.

În toamnă anului 2017, şi-a dat demisia la solicitarea premierului Mihai Tudose. „Şi-a dat demisia pentru că i-am zis eu: «băi, dă-ţi demisia»! Domnul Cuc a fost un exemplu de cum să fii ministru şi să nu faci nimic“, a comentat Mihai Tudose atunci când a aflat despre posibila reîntoarcere a lui Răzvan Cuc în Guvern

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *