Skip to content
Politică

Liviu Dragnea și-a aflat judecătorii: cine se va ocupa de dosarul președintelui PSD

Președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, a tras la sorți, vineri, componența completurilor de cinci judecători, ea spunând, la finalul procedurii, că speră ca odată cu acest episod „să se sfârșească epopeea completurilor de cinci”, deși are dubii. A fost stabilită astfel și componența completului care judecă apelul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

 

Cea care a tras la sorți componența noilor completuri de 5 judecători a fost Cristina Tarcea, președintele instanței supreme, ședința fiind publică.

 

Astfel, a fost stabilită noua componență a completurilor de 5 în materie civilă, contencios administrativ și în materie penală.

Completul 1 în materie penală judecă apelul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Noua componență a acestui complet este: Rodica Cosma, Valentin Horia Șelaru, Simona Claudia Neniță, Francisca Vasile și Ioana Alina Ilie. Supleanții pentru completul 1 penal sunt: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera și Săndel Macavei.

Completul 1 a fost condus de vicepreşedintele ICCJ Iulian Dragomir, iar membrii titulari au fost până acum magistrații Simona Cristina Neniţă, Daniel Grădinaru, Florentina Dragomir şi Lavinia Lefterache. Supleanţii erau judecătorii Maricela Cobzariu, Dan Andrei Enescu, Valentin Horia Șelaru şi Silvia Cerbu.

Noua componență a Completului 2 penal este: Lavinia Lefterache, Ionuț Matei, Ilie Gheorghe Aurel, Ioana Bogdan și Ștefan Pisol. Supleanții acestui complet: Oana Burnel, Rodica Aida Popa, Maricela Cobzariu, Leontina Șerban și vicepreședintele instanței supreme Ilie Dragomir.

Și la Completul 2 penal se află mai multe dosare importante, între care cel al președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

La finalul tragerii la sorți, președintele ICCJ a spus că speră ca odată cu acest episod „să se sfârșească epopeea completurilor de cinci: „Sper să se sfârșească acum epopeea completurilor de 5, deși am mari dubii”.

Înalta Curte de Casație și Justiție a reluat procedura de desemnare a membrilor completurilor de cinci judecători ca urmare a deciziei de miercuri a Curții Constituționale, care a stabilit că există un conflict juridic de natură constituțională între instanța supremă și Parlament, iar completurile de cinci judecători trebuie refăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *