Skip to content
Politică

Liviu Dragnea spune că numai un PSD-ist l-ar putea face să renunțe la mustață. Cin’ să fie oare?

libertatea.ro

Președintele PSD spune că nu și-a mai ras mustața din armată, când un sergent l-a obligat să renunțe la imaginea care acum îl caracterizează.

Mustața pare să fie o fală în familia Dragnea. „I-am promis tatălui meu că nu o s-o dau jos”, a explicat șeful PSD, care a admis și că ar putea recurge la un gest extrem.

Dacă PSD va câștiga alegerile prezidențiale, o voi da jos”, a mărturisit Dragnea într-un scurt interviu dat postului Antena3.

Găsirea unui candidat redutabil în lupta pentru alegerile din 2019 nu pare însă o sarcină facilă pentru social-democrați. Prin urmare, cine ar fi persoana din partid care poate să-i dea șefului mustața jos?

Gabriela Firea. Primarul general al Capitalei face tot ce e posibil pentru a ieși în evidență și a ridica pretenții la o eventuală candidatură pentru Cotroceni în 2019, încercând să repete un traseu bine bătătorit de Traian Băsescu. Dar, varianta Firea pare improbabilă în opinia unui alt politician care și-a încercat norocul la primăria Capitalei.

Pe niște calcule care pot fi făcute la nivel de sondaje de opinie, Gabriela Vrânceanu Firea este un lider populist care poate activa electoratul de stânga, dar are ‘dezavantajul’ de a fi femeie. Electoratul din România este destul de reticent la  a vota o doamnă în funcția de președinte.

Deși Gabriela Firea se bucură de simpatia electoratului, poate chiar și de intenția de vot, i-ar fi foarte greu să îl învingă pe Klaus Iohannis într-o competiție, într-un eventual tur II.

Eu încă mai cred că se dorește reactivarea lui Mircea Geoană în PSD. Comisia această de anchetă pe alegerile din 2009, l-a readus cumva în postura de potențial candidat la președinție. Surse din PSD îmi spuneau în urmă cu ceva timp, nu foarte mult, că a fost chiar o indicație din partea lui Liviu Dragnea, ca Geoană să fie recuperat pentru cele 5 milioane de voturi obținute în 2009”, a explicat pentru PSNews.ro, deputatul PMP Robert Turcescu.

Mircea Geoană nu este însă membru PSD în acest moment, iar modul despotic în care Dragnea controlează partidul lasă prea puțin loc unei șanse de reactivare a acestuia sub stindardul social-democrat.

Liviu Dragnea. Lăsat fără șansa de a deveni premier, în urma condamnării cu suspendare dată în dosarul Referendumului, Dragnea ar putea forța porțile Palatului Cotroceni, dar popularitatea sa scăzută 15% aproape că anunță un final de acrieră politică pentru actualul președinte social-democrat. În plus, anchetele derulate de DNA și Prchetul General în încâlcita poveste TelDrum nu prea par de bun augur pentru purtătorul mustaței puse la bătaie în acest rămășag prezidențial.

Liviu Pleșoianu. Tânărul deputat PSD se trâmbițează singur drept marele inamic al lui Iohannis pe fondul unei lipse de adversari redutabili ai actualului președinte. „Iohannis citește totul invers. Inclusiv drumul țării îl vede și îl înțelege invers. Iar acest lucru se întâmplă pentru că, dincolo de ambalajul strălucitor, cutia este goală!

…Dacă va avea curajul să participe la o dezbatere televizată cu mine, în 2019, va fi foarte interesant. Va avea de răspuns la toate întrebările de care fuge! …Pentru a-i da timp să se pregătească, i le voi adresa aici chiar mâine. Pe toate!”, a anunțat sâmbătă, 12 august, Pleșoianu, prin intermediul contului său de Facebook. La mai bine de 29 de ore după aceea, junele deputat părea că a uitat ce vrea să îl întrebe pe președintele României, contul de pe rețeaua de socializare neavând vreo postare mai recentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *