Skip to content
Politică

Liviu Dragnea, ultima încercare: Cererea de eliberare condiționată va fi judecată definitiv de Tribunalul Giurgiu

Inquam Photos / Octav Ganea

Cerea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată de Tribunalul Giurgiu, pe 15 iulie. Magistrații Curții de Apel București au încuviințat strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată pe motiv că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali în ceea ce-l privește, pe 27 mai, când i-au respins eliberarea.

Condamnat la închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea va face o ultimă încercare pentru a fi eliberat condiționat, la Tribunalul Giurgiu, după ce a reușit să îi convingă pe magistrații Curții de Apel București că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali când au judecat cererea de eliberare condiționată.

Avocații lui Liviu Dragnea au arătat că, pe vremea guvernării PSD, judecătorii de la Tribunalul București au protestat și au semnat o petiție față de modificarea legilor justiției.

Pe de altă parte, procurorii DNA au arătat că petiţia respectivă a fost semnată de alţi 700 de judecători din întreaga ţară, astfel că şi aceştia ar fi în situaţia de a se abţine dacă în urma cererii de strămutare ar ajunge să judece dosarul lui Liviu Dragnea.

Chiar și așa, Curtea de Apel București a desființat hotărârea Tribunalului București și a admis cererea de strămutare a dosarului, astfel că eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată definitiv la Tribualul Giurgiu.

În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman, iar în toamna acestui an s-ar atinge pragul de executare a două treimi din pedeapsă, mai exact 851 de zile. Totuși, fostul lider PSD a câștigat zile prin muncă, context în care Comisia de eliberări condiționate a Penitenciarului Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru a ieși mai devreme din închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *