Skip to content
Politică

Liviu Dragnea vrea adoptate toate prevederile pentru ca Parlamentul să poată exercita controlul SRI

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Târgu-Jiu, că trebuie adoptate toate prevederile prin care Parlamentul ”să poată exercita într-un mod serios şi transparent, dar şi eficient, controlul asupra SRI”.

”Majoritatea membrilor Comisiei parlamentare de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii doresc modificarea Legii 182/2002, astfel încât comisiile de specialitate, atunci când parcurg documente secrete sau poartă discuţii cu caracter secret, să îşi poată realiza propriile stenograme şi să le poată secretiza sau desecretiza” a declarat, în februarie, preşedintele acestui for, Claudiu Manda.

Dragnea a afirmat, în conferinţa de presă de la Târgu-Jiu, că susţine iniţiativa lui Manda.

Mi-a spus lucrul ăsta Claudiu şi are dreptate şi speram s-o facă mai demult şi sper să vină cu toate, dar nu ştiu dacă e nevoie de ordonanţă, mă rog, să vedem, poate doar de o modificare a regulamentului, o hotărâre a Parlamentului, dar trebuie adoptate toate prevederile pentru ca Parlamentul să poată exercita într-un mod serios şi transparent, dar şi eficient, controlul asupra SRI. Asta nu este ceva împotriva acestei instituţii, dar nu vrem să rămânem singura ţară din lume unde Parlamentul, Comisia SRI, Ministerul de Finanţe, Guvernul nu ştiu cum se cheltuie banii şi câţi bani sunt într-adevăr necesari acolo. Poate descoperim că e nevoie să le dublăm bugetul, că poate vor să asculte de zece ori mai multe telefoane, nu ştiu. (…) Nu putem să stăm în continuare cu munţi de informaţii, cu camete pline de declaraţii şi românii să nu afle„, a spus Dragnea, într-o conferinţă de presă organizată duminică la Târgu-Jiu, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *