Skip to content
Politică

Liviu Pleșoianu îi cere lui Tudorel Toader să ia măsuri cu Kövesi sau să-și dea demisia

pressone.ro

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu și-a exprimat nemulțumirea, într-un mesaj postat joi, 8 august, pe Facebook, față de nedorința ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a veni în Parlament ca să răspundă personal întrebărilor sale despre implicarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi în alegerile prezidențiale din 2009.

”Sigur, unui parlamentar român nu-i puteați răspunde tot personal. Pentru acest lucru, se impunea delegarea… Numai că, vedeți dumneavoastră, domnule ministru Tudorel Toader, cea mai mare problemă nu e maniera de a răspunde, ci răspunsul în sine. Pentru că răspunsul pe care l-am primit – via șeful de „Serviciu Comunicare și Relații Publice” – a fost, din nefericire, exact cel la care mă așteptam – anume că dumneavoastră NU PUTEȚI să faceți NIMIC. Lucru bine știut, de altfel. Doar îl repetați cu fiecare ocazie. Știm deja cu toții că pasați responsabilitățile ministeriale esențiale cu dexteritatea unui handbalist experimentat care dă mereu mingea înapoi, fără a-și asuma vreodată o aruncare la poartă…”, a scris Pleșoianu.

De asemenea, deputatul social-democrat l-a îndemnat pe ministrul Justiției să treacă la fapte privind dosarul alegerilor prezidențiale din 2009:

”Domnule ministru al Justiției, reușiți să vă înveliți așa de bine și de convenabil cu atâtea plăpumi de legi și cuverturi de acte normative, încât mai că încep să mă simt prost gândindu-mă că vă tulbur pasivitatea scolastică. Nu-i vorbă, aș evita să vă INOPORTUNEZ, atâta doar că sunt distruse în continuare destine de acea mașinărie infernală pe care o cunoașteți foarte bine și pe care aveți datoria să încercați măcar s-o opriți. Pentru asta, domnule ministru Tudorel Toader, pentru modul savant cum vă fofilați de fiecare dată când măsuri FERME s-ar impune, eu n-am de gând să vă slăbesc nicio secundă. Ori vă ASUMAȚI să aruncați mingea la poartă, ori mai bine ieșiți de pe teren înainte să se fluiere finalul jocului și lăsați pe altcineva care nu se teme de minge!”

Parlamentarul a mai argumentat că ministrul Tudorel Toader are toate pârghiile necesare pentru a acționa în dosarul alegerilor, și i-a solicitat acestuia să îl oblige pe procurorul-șef al DNA să ofere răspunsuri la întrebările care i s-au pus, în caz contrar ministrul riscându-și funcția.

”TREBUIE să-i solicitați imperativ doamnei KOVESI să răspundă la întrebarea referitoare la prezența acasă la politicianul Oprea (Gabriel Oprea, n.r.) pentru că doar așa puteți „controla modul în care își îndeplinește atribuțiile de serviciu”, doar așa puteți verifica dacă și-a desfășurat și își desfășoară activitatea „potrivit principiului imparțialității”. LEGEA, chiar LEGEA (care e aceeași pentru toți, că doar de-aia spunem că „Toate persoanele sunt egale în fața legii, fără privilegii și fără discriminări”) vă OBLIGĂ, domnule Toader. …Iar dacă nu faceți acest lucru CU MAXIMĂ CELERITATE, atunci se impune să demisionați sau să fiți DEMIS. …Tot cu maximă celeritate!”, a concluzionat Liviu Pleșoianu.

Liviu Pleșoianu (PSD) este membru permanent al Comisiei pentru Cultură, Arte și Informare în Masă din Camera Deputaților. De asemenea, parlamentarul face parte din Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial, potrivit site-ului Camerei Deputaților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *