Skip to content
Societate

Liviu Pop respinge acuzațiile lui Ionuț Pintea, dar recunoaște că-l știe pe denunțător: Este părintele unui fin de-al nostru

ziarmm.ro

Fiul Sorinei Pintea, Ionuț, susține că s-a întâlnit cu denunțătorul din dosarul de mită al mamei sale și că acesta ar fi spus că i-a dat mai multe tranșe de bani senatorului Liviu Marian Pop pentru ca aceștia să ajungă la fostul ministru al Sănătății. Senatorul Liviu Marian Pop a negat la Antena 3 acuzațiile, dar în același timp a recunoscut că a fost rugat de „o cunoștintă de familie a doamnei Pintea” să ia legătura cu fiul ei. „A spus că vrea să se întâlnească cu cineva din familie”, a spus Liviu Pop.

Liviu Pop a mai arătat că îl cunoaște pe denunțătorul Sorinei Pintea. „Are o firmă de sârmă ghimpată și cuie. (…) Eu știind că respectivul este prieten cu Sorina, am zis că poate vrea să afle mai multe despre ea”.

„Mă surprinde că domnul Costea (Mihai Costea, denunțătorul, potrivit lui Ionuț Pintea – n.r.) avansează lucruri care nu sunt adevărate”, a mai spus Liviu Pop.

„Niciodată în viața mea nu am avut discuții despre bani cu Sorina Pintea. Nu am vorbit cu nimeni acest subiect, niciodată în viața mea. (…) Nu am discutat asemenea subiecte cu Sorina sau cu altcineva. Poate se vrea să se ajungă la mine. Posibil. Nu, pentru că cine mă cunoaște știe că nu mă ocup cu prostii din astea. Am vorbit cu Ionuț dimineață și atât. Habar nu am. Mi-e și groază să sun”, a adăugat Liviu Pop, într-o altă declarație pentru Antena 3.

”Îl cunosc de 7-8 ani de zile”

Senatorul a explicat, la Digi24, și legătura sa cu familia denunțătorului din dosarul Sorinei Pintea: „Îi cunosc de vreo 7-8 ani de zile, este părintele unui fin de-al nostru. Avem 16 fini, chiar acum sunt la un botez într-o comună din Maramureș. Legături absolut normale pe care le am cu apropiații. I-am cununat acum vreo 5 ani de zile”.

Liviu Pop a mai spus că a vorbit ultima oară cu Sorina Pintea vineri dimineață „la telefon, pe un subiect legat de Baia Mare, campanie”. „Urmează ca săptămâna viitoare să ne întâlnim să aprofundăm anumite lucruri, pentru organizația PSD Baia Mare”.

Întrebat dacă intenționează să-l dea în judecată pe Ionuț Pintea, el a răspuns: „Nu mă gândesc decât la familia mea, care a trecut printr-un șoc enorm. Să rezolv problema în familie, să asigur liniște. Mă voi apăra, pentru viitorul meu politic”.

Senatorul a mai spus că este „șocat” de reținerea Sorinei Pintea: „O cunosc bine, știu că nu face lucruri de genul acesta, niciodată n-am discutat lucruri de genul acesta, nici când a fost ministru, nici când a fost la spital, ne știm de vreo 8 ani. N-am avut niciodată discuții pe subiecte de genul acesta, nu numai cu ea, cu nimeni”.

Acuzațiile lui Ionuț Pintea

Fiul Sorinei Pintea, Ionuț, a postat pe rețelele sociale o mărturie în care spune că s-a întâlnit cu denunțătorul din dosarul de mită al mamei sale și că acesta ar fi spus că i-a dat mai multe tranșe de bani senatorului Liviu Marian Pop pentru ca aceștia a ajunge la fostul ministru al Sănătății.

Acesta relatează în postare că a fost sunat de Liviu Marian Pop să se întâlnească urgent cu cineva, respectiv cu denunțătorul din dosarul în care Sorina Pintea este reținută de DNA pentru luare de mită.

”M-am întâlnit cu un domn, cu părul grizonat, mi-a spus că urmează să se întâlnească cu Marius, finul primarului din Ulmeni. După alte 15 minute a venit la mine și mi-a spus că are niște informații care o pot ajuta pe mama: Știi că, de fapt, eu n-am mai spus despre ceilalți bani. L-am întrebat: Care ceilalți bani? Mi-a zis că a fost vorba de alte patru tranșe de bani pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop. 40.000 de euro anul trecut și câte 5.000 de euro tot către Liviu Marian Pop. Bani care am înțeles că trebuiau să ajungă la mama mea. Zice că el e denunțătorul. Am rămas șocat când mi-a zis că el este Mihai Costea denunțătorul”, a relatat Ionuț Pintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *