Skip to content
Politică

Liviu Pop și Sfântul Așteaptă. Ministrul tratează prea lejer o investiție de milioane în educație EXCLUSIV

hotnews.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă mai jos cazul ministrului Educației Naționale, Liviu Pop, care tratează mult prea lejer o investiție de ordinul a milioane de euro în domeniu.

CITIȚI ȘI: Haos: Registrul Matricol Unic, lăsat de izbeliște. Un fost ministru arată vinovatul EXCLUSIV

Este vorba despre Registrul Matricol Unic (RMU), menit să pună ordine în evidențele universităților și ale studenților, despre care PSnews.ro a scris până acum trei articole (a se vedea linkurile din materialul de față).

A SE VEDEA: Milioane de lei pentru Registrul Matricol Unic. Portița prin care universitățile pot face mișmașuri EXCLUSIV

În acest context, l-am contactat luni pe Liviu Pop, pentru a-l întreba în primul rând ce face el, ca ministru, pentru ieșirea din hățișul birocratic care împiedică în acest moment integrarea RMU și a altor platforme din Ministerul Educației. Discuția cu actualul ministru a venit în contextul în care nu doar Adrian Curaj (directorul UEFISCDI), ci și alt fost deținător al portofoliului (Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor – CNR) a atras atenția asupra problemelor din sistem.

DETALII AICI: Sorin Cîmpeanu tranșează problema Registrului Matricol Unic: Se elimină pericolul EXCLUSIV

În primul rând, când l-am rugat să ne ofere un punct de vedere cu privire la birocrația care îngreunează integrarea, demnitarul l-a luat pe „no comment” în brațe.

„Nu vreau să comentez, fiind o cercetare instituțională pe rol”, a răspuns sec Liviu Pop.

Solicitat să ofere un orizont de timp pentru finalizarea demersului de unificare a RMU și a celorlalte platforme, guvernantul a replicat: „Nu cred că finalul acestui an”.

Noi am insistat: cum poate fi grăbit procesul? În schimb, ministrul Pop a declarat că „o parte (a sistemelor – n.r.) se vor integra, dar nu toate”.

Iar acum urmează partea care ni s-a părut halucinantă: întrebat ce se poate face pentru ca universitățile private să nu mai poată tergiversa obținerea acreditării (necesară pentru începerea procesului de înscriere în RMU), Liviu Pop a aruncat pisica moartă exact în curtea acestor universități, într-un episod ce ne-a amintit de Camelia Bogdan, care, în timpul procesului ICA / Telepatia, a judecat (și a respins) cererea de recuzare care o viza chiar pe ea însăși.

„E o chestiune care poate fi reglată prin regulamentul intern al universităților. Prin cartă se pot rezolva aceste chestiuni”, a punctat Pop.

Altă replică de tip „no comment” a venit din partea ministrului când reporterul PSnews.ro i-a cerut un punct de vedere în legătură cu suma de 4,2 milioane de euro necesară pentru implementarea RMU.

„Nu comentez raportul preț/calitate. Eu vă pot spune că e nevoie de acest Registru Matricol Unic. Nu am cunoștință de valoarea indicatorilor tehnico-economici – nu i-am stabilit eu. Până nu vom finaliza toate analizele, nu pot să vă spun altceva”, a mai afirmat Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *