Skip to content
Economie Politică

Liviu Pop vrea impozitarea cu 90% a sumelor ce depăşesc 10.000 de lei din pensia lunară

Un proiect de lege depus de senatorul PSD Liviu Pop prevede impozitarea cu 90% a sumelor ce depăşesc 10.000 de lei din pensia lunară. Sumele de până în 10.000 de lei din pensia lunară sunt impozitate cu 10%, potrivit aceluiaşi proiect aflat în lucru la Comisiile din Senat.

Liviu Pop a explicat la Antena 3 această problemă.

Toată lumea beneficiază de un impozit de 10 la sută acum. Propunerea mea a plecat de la un calcul ipotetic. Un cetăţean al României care a ocupat postul de preşedinte al statului timp de 30 de ani ar beneficia de o pensie de 10.000 lei, de acolo am stabilit această limită.

O pensie de 10.000 lei pe lună este un venit mai mult decât decent în România, văzând care este situaţia sistemului de pensii. Ce este peste, vom impozita cu 90 la sută. Primele 10 pensii din România, care depăşesc suma de 20.000 şi care sunt pe bază de contributivitate, nu pensii speciale, toate sunt în sistemul bancar. Este enorm sau nu, asta vom dezbate în parlament. În toate ţările UE există impozitare diferenţiată pe sistemul de pensii„, a declarat senatorul Liviu Pop.

1 comentariu la “Liviu Pop vrea impozitarea cu 90% a sumelor ce depăşesc 10.000 de lei din pensia lunară

  1. Dmnul Genunche nu pierde ocazia sa-si expuna suficienta si slugarnicia fata de liderii PSD. A stat mereu in genunchi in fata lor pana si-a paradit „genunchele”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *