Skip to content
Politică

llie Sârbu, mesaj pentru Iohannis: „Nimeni nu-l cheamă la spânzurătoare”

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a transmis joi, la RFI, întrebat dacă va fi vreo dezbatere Ponta- Iohannis, că din punctul lor de vedere va fi și a afirmat că în mod normal Iohannis ar trebui să vină în faţa oamenilor, pentru ca aceștia să vadă ce program de ţară are și cum se manifestă într-o dezbatere.

 „Din punctul nostru de vedere, cu siguranţă va fi. Aţi văzut declaraţiile premierului, care a spus clar: patru dezbateri la televiziunile importante de ştiri din România, luni, marţi, miercuri şi joi. În mod firesc, în mod normal, dânsul (Klaus Iohannis-n.r.) ar trebui să vină în faţa oamenilor, să vadă ce program de ţară are, cum se manifestă într-o dezbatere (…). Din punctul meu de vedere, cel mai interesat dânsul ar fi, că are de recuperat foarte mult, nu plecăm chiar de la 0-0. Sigur, startul se dă de la 0-0, dar totuşi s-a creat o stare de spirit, s-a văzut rezultatul din primul tur”, afirmă Ilie Sârbu.

Liderul PSD a declarat că sunt multe lucruri pe care Iohannis nu le-a lămurit, punctând că nu se referă la scandaluri, ci discuțiile  să fie direcţionate spre ceea ce aşteaptă electoratul, să vadă care e programul candidaților,

„Sunt multe lucruri pe care nu le-a lămurit. Eu nu mă refer aici la scandaluri, Doamne fereşte, nu mai facem emisiuni în care să ne întrebăm unii pe alţii la ce SPA am fost noaptea sau din ce unitate de Securitate a făcut parte. Discuţiile să fie direcţionate spre ceea ce aşteaptă electoratul de la noi, să vadă care e programul tău, ce gândeşti tu despre viitorul acestei naţiuni (…). Nu ne ducem cu ideea scandalului, să ne numărăm casele sau alte lucruri”, a spus Ilie Sârbu.

Totodată, Ilie Sârbu consideră cele două echipe pot să găsească şi o variantă de compromis și că trebuie să te prezinţi vertical, aşa cum eşti tu şi să spui ce gândeşti. Sârbu transmis că „nimeni nu-l cheamă la spânzurătoare. Ştiu că are tracul ăsta”.

„Cele două echipe pot să găsească şi o variantă de compromis, însă nu ştiu dacă noi trebuie să acceptăm mereu compromisuri la lucrurile clare. Când e o chestie complicată, dacă era asediat Bucureştiul şi se găsea o soluţie de compromis, unde ne ducem, în ţară, ce facem? Iluziile astea că dacă într-o anumită zonă ai avut un anumit rezultat eşti privilegiat nu cred că ne duc la ceea ce ne dorim noi ca cetăţeni, nu ăsta-i scopul. Trebuie să te prezinţi vertical, aşa cum eşti tu şi să spui ce gândeşti. Nimeni nu-l cheamă la spânzurătoare. Ştiu că are tracul ăsta”, a transmis Ilie Sârbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *