Skip to content
Politică

Ludovic Orban, despre OUG-ul ”baronilor”: E ruşinos pentru Oprişan

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, condamnă afirmaţiile baronului PSD de Vrancea, Marian Oprişan, conform căroia ordonanţa de urgenţă privind alegerea preşedinţiilor de Consiliu Judeţean prin vot uninominal este justificată prin faptul că şi lideri locali liberali s-au pronunţat în favoarea schimbării într-o discuţie din Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).

Acesta a subliniat că este „ruşinos”pentru Oprişan să invoce o consultare internă din interiorul UNCJR pentru introducerea acestei ordonanţe, scrie b1.ro.

PNL are o poziţie oficială prin vocea preşedintelui PNL. E ruşinos pentru Oprişan că se prevalează de o consultare internă făcută în cadrul Uniunii CJ, o consultare care nu avea niciun fel de rost de a stabili care e poziţia naostră ca partid. Poziţia oficială a PNL e cea exprimată de mine. Prin această OUG Guvernul a arătat că e în continuare prizonierul vechililor roşii care au şlantajat Guvernul să emită o OUG nedemocratică, care nu are nicio legătură cu ceea ce au exprimat cetăţenii la referendum. Avem la dispoziţie, până la modificarea Constituţiei, soluţia de a sesizat Avocatul Poporului şi îl vom sesiza cerându-i să atace la CCR această OUG”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă nu este o dublă măsură faptul că PNL nu susţine această ordonanţă, însă prevederile acesteia au fost susţinute de unii lideri de consilii judeţene ai PNL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *