Skip to content
Puterea Știrilor Video

Localitatea în care PNL are peste 60% în sondajul intern. Cum arată lucrurile în țară

Inquam Photos/Octav Ganea

Invitat la Puterea Știrilor, europarlamentarul PNL Mircea Hava, președintele PNL Alba, a dezvăluit că formațiunea politică are peste 60% în sondajul intern făcut recent într-o comună în care urmează să fie organizate alegeri locale, după ce fostul edil a decedat de COVID-19. De cealaltă parte, liberalul a afirmat că, sondajele pe țară „arată precum sondajele unui partid care este socotit vioara întâi la guvernare”.

„Noi, aici (n.r – Alba), nu decontăm. Sondajele pe țară arată precum sondajele unui partid care este socotit vioara întâi la guvernare. Niciodată nu poți fi ca înainte de alegeri pentru că există această stare de nemulțumire, însă lucrurile încep să crească. Eu pot să vă spun un singur lucru: noi avem alegeri într-o comună (n.r – Meteș) și chiar ieri am încheiat un sondaj. Din păcate, primarul tânăr din localitate a murit de covid. Am făcut un sondaj acolo și pot să vă spun că stăm foarte bine acolo, atât la percepția față de partid, cât și în ceea ce facem și ce vrem să facem.

Acest foarte bine înseamnă peste 60%, să nu creadă cineva că este 100%. Mai avem sondaje făcute. În general, noi facem sondaje în zona noastră. Sondajele pe țară, pe care le știți și dvs, depind foarte multe câteodată și de cine le face”, a declarat europarlamentarul PNL Mircea Hava.

Amintim că primarul comunei Meteș din județul Alba, Dan Cosmin Opruța, a murit la doar 38 de ani, după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. Dan Cosmin Opruța a fost ales primar al comunei Meteș în 2016, din partea PNL, la doar 33 de ani. În 2020 a fost reales, fiind considerat unul dintre cei mai activi primari din județul Alba.

Facem precizarea că Autoritatea Electorală Permanentă a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea în 20 iunie a alegerilor locale parţiale pentru primari în 30 de comune şi oraşe, în care aceste funcţii sunt vacanțe. AEP propune ca perioada electorală să debuteze în data de 16 mai, candidaturile pentru funcţia de primar să fie depuse în perioada 21 – 31 mai, iar campania electorală să înceapă în 5 iunie.

PNL, în creștere în sondajul INSCOP Research

Potrivit unui grafic din cercetare prezentat în luna aprilie de șeful INSCOP, Remus Ștefureac, pe pagina sa de Facebook, pe primul loc în opțiunile românilor se află PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26.3%. Ambele partide sunt în creștere față de februarie, dar social-democrații câștigă cel mai mult, aproape 4%.

În schimb, pe locul trei în sondaje în februarie și martie, se află AUR, cu 15.3%,  urmat de Alianța USR-PLUS, cu 14.2%. Atât AUR, cât și Alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș pierd procente față de februarie, dar scăderea mai puternică e la ultimii, aproape 2%.

Studiul a fost realizat în perioada 1-12 martie 2021, pe un eșantion de 1.100 de persoane, prin telefon și are o marjă de eroare de +-2.95%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *