Skip to content
Coronavirus

Localitatea italiană Codogno închide locurile publice după confirmarea a şase cazuri de coronavirus

news.ro

Micul oraş Codogno, din nordul Italiei, unde şase persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, printre care şi un bărbat în vârstă de 38 de ani aflat la terapie intensivă, a decis vineri închiderea tuturor locurilor publice, informează France Presse, citată de agerpres.

Primarul acestei localităţi ce numără circa 15.000 de locuitori, Francesco Passerini, a dispus închiderea imediată pentru o perioadă cuprinsă între 48 de ore şi cinci zile a şcolilor, birourilor municipale, magazinelor alimentare, barurilor, discotecilor, sălilor de sport, etc.

" "

Primarul şi-a motivat decizia prin ‘‘situaţia alarmantă creată” în această localitate după descoperirea a şase cazuri de infectare cu noul coronavirus COVID-19.

Trei dintre cele şase persone sunt confirmate a fi infectate cu noul coronavirus, iar celelalte trei au avut un rezultat pozitiv la primul test, rezultatul celui de-al doilea nefiind deocamdată cunoscut.

Primul caz din Codogno, un italian în vârstă de 38 de ani, este spitalizat la terapie intensivă. Soţia sa şi un prieten împreună cu care făcea sport sunt celelalte două cazuri confirmate. Niciunul dintre cei trei nu a fost în China.

Italia are în prezent şase cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, fără cele trei care aşteaptă rezultatul celui de-al doilea test.

Noul coronavirus a provocat până în prezent moartea a peste 2.200 de oameni, cei mai mulţi în China, unde au fost confirmate peste 75.000 de cazuri de infectare.

După ce numărul noilor cazuri descoperite a scăzut timp de câteva zile, acesta a început din nou să crească, iar noile cercetări, care sugerează că virusul este mai contagios decât se credea, amplifică îngrijorarea pe plan mondial.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *