Skip to content
Justitie

Locotenentul şefului „Academiei infractorilor”, prins în Neamţ. Interlopul periculos era căutat în Ungaria.

Facebook

Un bărbat, de 40 de ani, din Roznov, județul Neamț, căutat de autoritățile din Ungaria, a fost depistat de polițiștii din Neamț. Acesta era urmărit, la nivel internațional, pentru tâlhărie.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Laurenţiu Claudiu Păvălucă, locotentent al lui Marian Botez Adrian, zis ‘Ţâţă”, liderul grupării infracţionale „Academia infractorilor”. Acesta, împreună cu Cătălin Rusu, Cătălin Manea, Cătălin Crăciun şi alte persoane au încercat să îl ucidă pe Puiu Mironescu, la o trece de cale ferată din municipiul Bacău, asasinatul fiind comandat de Bogdan Moraru.

Duminică, 27 iunie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Neamț au depistat, în localitatea Zănești, un bărbat, de 40 de ani, din Roznov, care era urmărit la nivel internațional. Pe numele acestuia, era emis un mandat de arestare european, de autoritățile judiciare din Ungaria. Bărbatul este cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie.

La data de 4 noiembrie 2020, cel în cauză, împreună cu o altă persoană, ar fi pătruns într-un magazin din Ungaria, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii. Pentru a-și asigura scăparea, cei doi ar fi exercitat acte de violență asupra proprietarului. Prejudiciul total a fost estimat la 33.000 de euro.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău. Mâine, acesta urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bacău, pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *