Skip to content
Societate Știri locale Timiș

Locuințele noi sunt tot mai atractive, dar în Timișoara preferințele se îndreaptă încă spre cele vechi

tion.ro

Chiar dacă numărul de noi ansambluri de locuințe a crescut semnificativ în ultimii ani, există o importantă categorie de cumpărători care preferă în continuare apartamentele din zonele rezidențiale vechi. În Timișoara părerile clienților sunt împărțite, cu un mic plus în favoarea apartamentelor vechi.

Deși interesul pentru locuințe noi este în continuă creștere, există în continuare un număr mare de posibili clienți care preferă să se orienteze pentru locuințele existente în zonele „clasice”, în ansamblurile de locuințe vechi. Datele culese de Imobiliare.ro arată că în mare parte, clienții din marile centre regionale se îndreaptă deja spre locuințele noi. Conform sursei amintite, „în ultimul trimestru din 2018, ponderea majoritară în ceea ce privește preferințele cumpărătorilor, anume o cotă de 57% din totalul căutărilor”, s-au îndreptat spre locuințe noi. „Unitățile locative finalizate după anul 2000 erau mai populare decât cele vechi doar în trei dintre cele șase centre regionale analizate, anume în Cluj-Napoca (cu o cotă de piață de 70%), Iași (68%) și București (61%). În celelalte trei mari orașe ale țării, apartamentele noi nu dețin ponderea majoritară în preferințele potențialilor cumpărători, însă se situează, oricum, peste pragul de 40%, ajungând la 46% în Timișoara, 44% în Brașov și, respectiv, 42% în Constanța”, informează tion.ro

Târgul Imobiliar Timișoara 2019, ediția a III-a, are loc în perioada: 9-10 martie 2019, la Centrul Regional de Afaceri Craft, Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa, nr 22. Orarul de vizitate este sâmbătă: 10-19, respectiv duminică: 10-18. Organizatori sunt Tion.ro, PubliTim și Agenda, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Timiș.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *