Locul doi în lume la robotică, obţinut de elevii români

robotica foto: Team CSH
foto: Team CSH

Elevii români au bifat un nou succes podiumurile internaționale, la o olimpiadă de robotică, după rezultatele excepționale de la olimpiada de fizică din Japonia.

O echipă de robotică din Timișoara a ocupat locul doi în lume la o prestigioasă competiție desfășurată în Statele Unite ale Americii, scrie antena3.ro.

Robotul lor bazat pe senzori de localizare a obiectelor a îndeplinit perfect toate sarcinile din timpul competiției.

„Nu știau de unde venim sau unde suntem pe hartă. A fost foarte șocant că sunt oameni care nu știu că noi existăm. Și totuși am reușit să demonstrăm și chiar facem ceva și avem realizări performante foarte impresionante la robotică”, spune Alina Mihaela Roșoga, lider de echipă.

„Este o diferență foarte mare între cum se pregătesc elevii în SUA și cum se pregătesc elevii noștri în acest domeniu al roboticii.

La şcoala la care s-a ținut această competiție, am văzut ateliere de robotică, tot echipamentul necesar pentru a construi roboți performanți. Noi tot ce desfășurăm, desfășurăm în afara orele de curs”, atrage atenția Nușa Cojocar, mentor al echipei CSH.

Competiția Chicago Robotics Invitational 2023 a adunat 30 de echipe de robotică din Statele Unite, Africa și Europa.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: