Skip to content
Politică

Londra dă în clocot! Mii de persoane au protestat împotriva austerităţii

Londra dă în clocot! Mii de persoane au ieşit pe străzi în capitala Marii Britanii, să protesteze împotriva austerităţii.

Mii de persoane au protestat, sâmbătă, la Londra faţă de măsurile de austeritate impuse de guvernul britanic, solicitând demisia premierului David Cameron, a cărui popularitate a scăzut pe fondul implicării în scandalul Panama Papers, relatează BBC, citat de Mediafax.

Protestatarii au manifestat în Trafalgar Square, scandând demisia lui Cameron. La demonstraţie care a fost organizată de Adunarea Populară, au participat şi lideri politici din opoziţie.

John McDonnell din Partidul Laburist a acuzat guvernul de proastă gestionare a economiei ţării prin politicile sale „falimentare”, solicitând demisia lui Cameron, alături de toţi cei din Partidul Conservator, aflaţi la conducere.

El a declarat că un guvern laburist ar pune capăt măsurilor de austeritate şi privatizării sistemului medical naţional (NHS).

Un alt membru al Partidului Laburist, Diane Abbott a susţinut că măsurile de austeritate trebuie combătute, pentru că „obligă oamenii să rămână fără locuri de muncă”.

Premierul britanic susţine însă că, prin aceste politici de austeritate, guvernul britanic poate „prioritiza ceea ce contează pentru famiile de lucrători” – şcolile şi sistemul medical naţional (NHS) şi securitatea naţională.

Potrivit unor informaţii dezvăluite în ancheta jurnalistică Panama Papers, tatăl premierului David Cameron, Ian Cameron, decedat în 2010, ar fi apelat la investiţii de tip offshore pentru a evita achitarea unor contribuţii fiscale în Marea Britanie. David Cameron a recunoscut săptămâna trecută că a deţinut fonduri de tip offshore, precizând că le-a vândut în anul 2010. El a declarat că el şi soţia sa au deţinut fonduri în valoare de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro) într-o investiţie offshore. Premierul britanic a făcut aceste dezvăluiri referindu-se la Blairmore Holdings, o companie din Panama înfiinţată de tatăl său, fiind ulterior, acuzat de ipocrizie.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *