Skip to content
Internațional

Londra îi sfătuieşte pe cetăţenii britanici să nu călătorească în Iran şi Irak

TipTrip

Londra i-a sfătuit sâmbătă pe britanici să evite să meargă în Irak şi le recomandă să nu călătorească în Iran dacă nu este necesar, ca urmare a asasinatului generalului iranian Qassem Soleimani, ucis într-un raid american în Irak, informează AFP, citată de news.ro.

„După moartea lui Qassem Soleimani şi intensificarea tensiunilor în regiune, am decis să actualizăm recomandările de călătorie în Irak şi Iran”, a indicat Ministerul de Externe într-un comunicat.

„Prioritatea oricărui guvern este de a asigura securitatea britanicilor. Ţănând cont de tensiunile sporite în regiune, Ministerul de Externe îi sfătuieşte pe cetăţeni să nu meargă în Irak, cu excepţia regiunii Kurdistanului irakian, şi să fie pridenţi dacă este necesar să ajungă în Iran”, a declarat Dominic Raab, ministrul de Externe, citat în comunicat.

Biroul de Externe recomandă britanicilor din regiune să fie vigilenţi şi să urmărească cu atenţie situaţia în mass-media.

Teheranul a promis „o răzbunare dură în locul şi la momentul potrivit” după moartea generalului său în atacul cu dronă de vineri de la Bagdad în care au fost ucise în total 10 persoane – cinci irakieni şi cinci iranieni.

Şeful diplomaţiei britanice a făcut vineri apel ca toate părţile să participe la „dezescaladarea” situaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *