Londra şi Berlinul au semnat o declaraţie comună în domeniul apărării

Sursa foto- x

Germania şi Regatul Unit au semnat miercuri o declaraţie comună în domeniul apărării în care se angajează să lucreze împreună pentru a consolida industria apărării, a întări securitatea europeană şi a susţine Ucraina în faţa forţelor ruse invadatoare, transmite Reuters.

Declaraţia a fost semnată la Berlin de ministrul apărării german Boris Pistorius şi de noul său omolog britanic John Healey.

Vizita lui Healey la Berlin face parte dintr-un turneu care mai include Franţa, Polonia şi Estonia. Noul executiv de la Londra a promis să dezvolte relaţiile în domeniul apărării cu ţările aliate din Uniunea Europeană.

”Aceste vizite trimit un mesaj clar – acela că securitatea europeană va fi principala prioritate a acestui guvern în domeniul politicii externe şi apărării”, a afirmat John Healey.

”Noua noastră declaraţie privind apărarea între Regatul Unit şi Germania va lansa o nouă relaţie, profundă, în domeniul apărării, construită pe valorile comune ale naţiunilor noastre”, a adăugat ministrul britanic.

Ministerul Apărării britanic a declarat că cele două ţări vor conlucra pentru a combate provocările de securitate, cum sunt cele din spaţiul cibernetic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: