Skip to content
Europa

Londra va retrage articolele controversate din proiectul de lege privind piaţa internă britanică, în urma unui ”acord de principiu cu privire la toate subiectele” cu Bruxellesul

europafm.ro

Guvernul britanic a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană (UE) care-i permite să retragă dispoziţiile controversate din proiectul de lege care revine asupra Tratatului Retragerii regatului din Uniune şi care-i deranjează pe europeni în toiul negocierilor comerciale, relatează AFP.

În urma unei reuniuni la Bruxelles, oficiali europeni şi britanici ”pot de-acum să anunţe un acord de principiu cu privire la toate subictele, dar mai ales cu privire la protocolul privind Irlanda şi Irlanda de Nord”, anunţă Guvernul britanic într-un comunicat.

Astfel, Londra urmează să retragă din legea privind piaţa internă britanică articolele care încalcă, aşa cum de altfel recunoaşte, dreptul internaţional.

La rândul său, Uniunea Europeană ”nu-şi va sacrifica niciodată viitorul” pentru a încheia un acord post-Brexit cu preţul unor concesii care să-i fragilizeze piaţa unică, a avertizat pe Twitter negociatrul-şef UE al Brexitului Michel Barnier, în contextul în care negocierile se află în imaps.

”Noi nu ne vom sacrifica niciodată viitorul cu preţul momentului prezent. Accesul la piaţa noastră (unică) presupune condiţii”, subliniază el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *