Skip to content
Societate

Lotul 2 din Autostrada Sebeș-Turda este gata 99%: AKTOR anunță că cei 24 km pot fi dați în trafic în decembrie 2021

https://infrapress.ro/

După multe amânări și prelungiri de termene, compania AKTOR, constructorul grec care are în lucru proiectarea și execuția Lotului 2 din Autostrada Sebeș-Turda, anunță finalizarea lucrărilor și sunt gata să dea în trafic cei 24 de kilometri din Lotul 2 al autostrazii Sebes-Turda în decembrie 2021. Darea în trafic ar putea avea loc oficial chiar pe 1 decembrie 2021.

Anunțul a fost făcut de reprezentații Companiei AKTOR, in exclusivitate pentru Lumea Infrastructurii si vine după o serie de ieșiri publice în care anumiți factori politici își exprimau îndoiala că proiectul va fi finalizat în termen.

Numai că, astfel cum au dezvăluit reprezentații companiei AKTOR, grație noului management lucrările la Lotul 2 din autostrada Sebes-Turda au avansat serios in ultima perioada, având parte nu doar de mobilizare în teren, ci de o susținere financiară importantă din partea grecilor de la AKTOR. Sustinere care s-a cuantificat in nu mai puțin de 50 milioane euro „aduse de acasă” de AKTOR pentru finalizarea proiectului de infrastructura atat de disputat.

Astfel, in acest weekend s-au turnat ultimele 950 tone de mixturi asfaltice aferente corpului principal al autostrazii, cu exceptia a 900 metri din Calea 1 de la Oiejdea, unde alunecarea de teren a pus probleme serioase, care par a fi stabilizate conform expertilor implicati, dupa executarea de lucrari de consolidare care constau in realizarea de ziduri armate si turnarea unei linii de 34 de piloti forati ce au fost executati deja.

In afara acestei zone, unde Calea 2 este pregatita pentru trafic, pe cei 24 de km se executa pentru inca o luna lucrari de marcaj rutier, semnalizare verticala, montare parapeti, iluminat si montarea gardului de protectie pentru coridorul autostrazii.

Un punct nevralgic al acestui proiect a fost nodul rutier de la Teius, unde in aceste zile se finalizeaza turnarea stratului de uzura urmat de realizarea marcajelor rutiere si semnalizare verticala.

AKTOR: „Avem o mobilizare importanta, atat a propriilor nostri angajati, peste 200 la numar doar in acest proiect, cat si cu sprijinul unor subcontractori romani foarte seriosi”

Avand in fata aceste detalii tehnice, reprezentantii companiei AKTOR ne-au declarat ca proiectul a intampinat dificultati in realizare, nefiind respectate termenele prevazute ca urmare a deciziilor luate de vechiul management, compania suferind in acest timp pierderi financiare importante.

Odata cu venirea la carma companiei a lui Christos Panagiotopoulos a fost posibila redresarea AKTOR precum si revenirea in grafic cu proiectele aflate in lucru, dintre acestea o atentie deosebita fiind acordata Lotului 2 din Autostrada Sebes-Turda.

Astfel cum ne-au precizat reprezentatii companiei AKTOR, cel mai probabil darea in trafic se va face la data de 1 decembrie 2021, de Ziua nationala a Romaniei, ca un cadou adresat tuturor romanilor:

Ne bucuram ca suntem foarte aproape de a da in trafic acest tronson al autostrazii Sebes Turda lot 2, in lungime de 24 de km.

Compania Aktor, a suferit pierderi financiare importante, din motive ce au tinut atat de decizii gresite ale fostilor directori din cadrul companiei noastre, cat si din cauza unor factori independenti de noi, cum ar fi intrarea in insolventa a asociatului nostru.

Insa, in ultimul an, cu un efort urias al domnului Presedinte Christos Panagiotopoulos, care impreuna cu actionarii Aktor, a sustinut finalizarea acestui tronson cu o finantare de peste 50 milioane de euro din surse proprii ale Companiei. Pe langa aceasta finantare uriasa, in Romania am reusit sa avem o mobilizare importanta, atat a propriilor nostri angajati, peste 200 la numar doar in acest proiect, cat si cu sprijinul unor subcontractori romani foarte seriosi si astfel ne apropiem de darea in trafic a celor 24 km, in luna Decembrie. Tinta noastra, luand in considerare si factorul vreme, este ca darea in trafic sa fie facuta chiar de 1 Decembrie, ziua nationala a Romaniei, incercand astfel, prin efortul nostru financiar si prin mobilizarea importanta sa facem un cadou romanilor si traficul in aceasta zona sa nu mai fie o problema!“

Prezentam in continuare o serie de imagini care arata stadiul actual al lucrarilor, de unde se poate trage concluzia ca traficul pe Sebes Turda Lot 2 devine o realitate:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *