Skip to content
Educație

Lotul României a obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică/ Cîmpeanu: Un rezultat excepțional

facebook/Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că lotul României a obţinut patru medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Indonezia. „Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea «all times» în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii”, a subliniat el.

„Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea «all times» în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii”, a scris Sorin Cîmpeanu, duminică seară, pe Facebook.

El a prezentat rezultatele obţinute de lotul olimpic de informatică: Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint, Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăştie) – medalie de argint, Andrei-Robert Ion – medalie de bronz (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaţionale de Informatică în clasamentul pe medalii şi locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la ediţia curentă.

Cîmpeanu a menţionat că s-a întâlnit cu aceşti elevi, în urmă cu trei săptămâni, în aeroport, la întoarcerea de la #CEOI2022, unde au câştigat 4 medalii + locul I pe echipe.

„Acum, la Olimpiada Internaţională de Informatică (ediţia 2022 – Indonezia), în aceeaşi formulă, dar coordonaţi şi însoţiţi de prof. Marius Nicoli (Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”) – Team Leader şi Andrei-Costin Constantinescu (ETH – Zürich, fost medaliat olimpic), au reuşit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume (din 90 de ţări participante). Se cuvin mulţumiri tuturor celor care, de-a lungul anilor, au făcut posibilă o astfel de performanţă: elevi, profesori, părinţi! Este un efort structurat, conjugat, centrat şi orientat către excelenţă, un efort încununat de succes (…) Cred într-o Românie Educată in care toţi copiii si tinerii sa aibă acces la o educatie de calitate şi cred într-o Românie a performanţei prin muncă şi dedicare. Cred in justul echilibru între Excelenţă şi Echitate”, a subliniat ministrul Educaţiei, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *