Skip to content
" "
Politică

Lovitură cruntă pentru Piedone! Ce a păţit edilul şi de unde i s-a tras

Lovitură cruntă pentru Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4! Ce a păţit edilul şi de unde i s-a tras necazul.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, va fi urmărit penal de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru distrugerea unui element de patrimoniu construit şi pentru abuz în serviciu, în urma plângerii formulate de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul (ASB), condusă de activistul Nicuşor Dan, relatează epochtimes.ro, citând un comunicat al organizaţiei.

Decizia continuării urmării penale a fost luată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 4, care au admis, pe 11 august, contestaţia depusă de ASB la ordonanţa de clasare dată în acest dosar de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Potrivit lui Nicuşor Dan, decizia instanţei „este importantă, pentru că ea confirmă, potrivit legii, că protejarea patrimoniului se referă în special la zonele istorice în ansamblul lor, siturile monument istoric şi zonele construite protejate”.

ASB a formulat plângere penală împotriva arhitectului-şef al Sectorului 4 şi a primarului Piedone pentru distrugerea unui element de patrimoniu construit şi pentru abuz în serviciu, în cazul demolării imobilului din strada Regina Maria nr. 13. Clădirea era situată într-un sit-monument istoric, într-o zonă construită protejată şi în zona de protecţie a mai multor monumente istorice. Din aceste motive, legea prevedea avizul Ministerului Culturii pentru demolarea clădirii. Totuşi, Primăria Sectorului 4 a emis autorizaţia de demolare fără avizul Ministerului Culturii, fapt ce a determinat Asociaţia Salvaţi Bucureştiul să depună o plângere penală pe numele primarului Cristian Popescu-Piedone şi împotriva arhitectului de la Primăria Sectorului 4.

Clădirea din strada Regina Maria nr. 13 aparţinea Mănăstirii Sămurcăşeşti, care dorea ridicarea unei clădiri de 5 etaje, în asociere cu un investitor imobiliar, precizează Nicuşor Dan.

" "

2 comentarii la “Lovitură cruntă pentru Piedone! Ce a păţit edilul şi de unde i s-a tras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *